Naast IOK en Regio in Transitie sluit nu ook IGEAN aan bij de website rond duurzaam wonen

De website duurzaamwonen.be, het platform dat alle info bundelt over wonen, energie en duurzaam (ver)bouwen, vierde recent haar eerste verjaardag. Maar liefst 14.800 bezoekers vonden al hun weg naar de website. Sinds kort stapt ook IGEAN in als nieuwe partner. De uitbreiding breidt de reikwijdte van het platform uit en bereikt in totaal 58 gemeenten en meer dan 1 miljoen mensen. Niet alleen Kempenaars, maar ook inwoners uit de regio Antwerpen, de Zuidrand en het Noorden van Antwerpen vinden vanaf nu gemakkelijk informatie terug op maat van hun gemeente.

​Het digitaal platform, een initiatief van Kamp C, IOK en Regio in Transitie, bood het afgelopen jaar informatie over wonen en energie aan alle Kempense gemeenten. Maar liefst 14.800 bezoekers vonden reeds hun weg naar de website voor al hun vragen over premies, leningen, energiehuizen, duurzame wooninitiatieven en nog veel meer op maat van hun gemeente.

Inwoners van alle aangesloten gemeenten kunnen gebruikmaken van diensten, zoals het maken van afspraken bij woon- en energieloketten en het aanvragen van gratis renovatie-advies,” zegt Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter van Kamp C. “Er is ook informatie terug te vinden over leningen en premies, op maat van de gemeente waarin je woont. Zo krijgen inwoners snelle en correcte antwoorden wanneer ze zelf denken aan duurzaam bouwen of verbouwen. Als mensen toch nog op zoek zijn naar concretere info kunnen ze via de website ook meteen hun vraag stellen aan onze experts.”

Uitbreiding naar meer Antwerpse gemeenten

Ook IGEAN sluit zich nu aan bij het samenwerkingsverband. Zo wordt de dienstverlening van de website in één klap uitgebreid naar 28 nieuwe gemeenten, wat de teller op 58 betrokken gemeenten met samen meer dan een miljoen inwoners zet. “We zijn verheugd om deze nieuwe samenwerking aan te gaan en zo onze loketwerking op het terrein te kunnen versterken met een digitale toegangspoort,” zegt Rik Frans – voorzitter van IGEAN Dienstverlening. “Want elke duurzame woonambitie begint bij informatie, en het Duurzaam Wonen-platform is toch wel uitgegroeid tot dé informatiebron bij uitstek voor zowel huurder als eigenaar.”

IGEAN heeft zich de afgelopen weken ingezet om alle relevante en lokale informatie aan de website toe te voegen, zodat de inwoners van deze nieuwe gemeenten meteen op zoek kunnen naar op maat gemaakte antwoorden op hun vragen. “Het is ontzettend goede zaak en een cruciale stap dat we dankzij www.duurzaamwonen.be heel wat Antwerpenaren kunnen verder helpen en daarmee tegelijkertijd de duurzame transitie van de bouwwereld kunnen ondersteunen”, besluit Kathleen Helsen.

Foto: Afbeelding: www.duurzaamwonen.be