Op zondag 19 mei plaatste district Antwerpen éénmalig een unieke kermiswagen in het vernieuwde Zuidpark: de Buurt in bloei-kermiskraam. Geen grote achterwand gevuld met speelgoed, maar wel boordevol bloemen en plantjes. Er bengelden geen knuffelberen aan de luifel, wel gieters. Kortom: een 7 meter lange kermiskraam tjokvol groene prijzen!

​Nieuwsgierige voorbijgangers konden er gratis aan een koordje trekken en zo één van de 400 bloemen of plantjes winnen. De kermiskraam was ook uitgerust met meer dan 300 groene gadgets zoals gieters, tuiniersetjes, zaadbollen en bijenhotels. Veel prijzen, veel blije gezichten!

Deelnemers kwamen aan de kraam alles te weten over de voordelen van meer groen in hun buurt én kregen de kans om ineens een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak aan te vragen. De bijzondere kersmissfeer was een leuke bonus.

Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken) waagde als eerste zijn kans en genoot van de groene ambiance ter plaatse: ​

“Elk jaar willen we onze inwoners met een opvallende actie enthousiasmeren om hun buurt een stukje groener te maken. Deze unieke kermiskraam slaagt daar voortreffelijk in. Maar ook als je niet aan onze groene kermiskraam gepasseerd bent, kan je in de prijzen vallen. Want bij Buurt in Bloei is iedereen een winnaar. Surf nu naar buurtinbloei.be en vraag er je gratis geveltuin, boomvak of groenslinger aan. Onze inwoners doen enkel de aanvraag, wij zorgen nadien voor de aanplanting en de gratis plantjes. Of om in het kermisjargon te blijven: altijd prijs!”

Gratis groen via buurtinbloei.be

Elke inwoner van district Antwerpen kan een gratis groenproject aanvragen via buurtinbloei.be. De eerstvolgende deadline voor een aanvraag is 21 september 2024. Jouw groenslinger, geveltuin of boomvak wordt dan in het najaar aangeplant. District Antwerpen biedt ook financiële ondersteuning voor het aankopen en plaatsen van een regenton. Zo kan je al dat nieuwe (en reeds bestaande) groen in de buurt water te geven.

Meer info

Foto: © Victoriano Moreno