Stad Antwerpen zoekt uitbaters voor de traditionele kerstmarkt van Winter in Antwerpen. Dit jaar zal de stad baden in een betoverende kerstsfeer van 6 december 2024 tot 5 januari 2025. Ook het Hendrik Conscienceplein en het Operaplein maken net als vorig jaar deel uit van Winter in Antwerpen. 

Winter in Antwerpen, met de bijhorende kerstmarkt, is ondertussen een gekende traditie en trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Bezoekers kopen in de Antwerpse binnenstad hun kerst- en eindejaarsgeschenken en blijven graag gezellig napraten met een hapje en een drankje. Naast de markt zijn er nog een heleboel andere zaken te beleven, wat ervoor zorgt dat Winter in Antwerpen een uitstap is voor jong en oud.

Uitbaters gezocht 

Stad Antwerpen zoekt ook voor dit jaar enthousiaste uitbaters om van Winter in Antwerpen een succes te maken. Wie geïnteresseerd is om standhouder te worden op de kerstmarkt, kan zich inschrijven van 17 mei tot 16 juni 2024. Er worden standplaatsen aangeboden voor koopwaarartikelen of voor consumptie ter plaatse. De standplaatsen voor consumptie worden toegekend op basis van een openbare bieding onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

​De online bieding zal plaatsvinden op woensdag 26 juni 2024. Daags voordien, dinsdag 25 juni, is er een proefbieding gepland om iedereen die niet vertrouwd is met deze selectieprocedure de kans te geven het systeem uit te testen. De standplaatsen voor koopwaarartikelen worden gejureerd op een aantal criteria. Alle informatie is terug te vinden via deze website.

Kerstmarkt 

De traditionele kerstmarkt zal dit jaar plaatsvinden op de gekende locaties: Groenplaats, de Grote Markt, de Suikerrui en de Handschoenmarkt. Daarnaast kunnen bezoekers ook dit jaar terecht op het Hendrik Conscienceplein en het Operaplein. Op het Steenplein zullen er net als bij de vorige editie geen standen staan, vanwege de heraanleg van de Scheldekaaien.

Geïnteresseerden vinden alle info en kunnen zich inschrijven op https://ondernemeninantwerpen.be/kerstmarkt.

Foto: Marina Couwels