Op zaterdag 12 en zondag 13 september is het al circus wat de klok slaat in de omgeving van de Warande in Turnhout. Het provinciaal cultuurhuis organiseert dit jaar geen groots opgezet openingsfeest, maar geeft wel de kans om circus van dichtbij én veilig te beleven.

Om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen hanteren we strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis. We programmeren op zeven locaties in en rond de Warande zodat we het publiek maximaal kunnen spreiden. Ook zijn de geplande circusacts voor een groot publiek en de interactieve voorstellingen vervangen door acts geschikt voor een kleiner publiek, in een afgesloten ruimte, meestal in open lucht. Voor elke voorstelling moet je op voorhand tickets reserveren. Er is geen horecaplein, enkel Barzoen is geopend.

Je kan kiezen tussen het beste recente werk uit België, Nederland en Frankrijk. De Warande zet met het festival graag in op het multidisciplinaire: circus in combinatie met andere kunstdisciplines als theater, dans, muziek of beeldende kunst.

Verder is Plein de Cirque een groeiplek voor jonge circusartiesten en -gezelschappen: een uitwisselingsplaats om zichzelf en elkaar te verrijken met nieuwe inhouden, stijlen en disciplines. Centrale gast op Plein de Cirque is Simon Bruyninckx van Collectif Malunés. Simon stelt drie acts voor van jonge circusartiesten: Lucas en Théo Enriquez, Vejde Grind & Vincent Bruyninckx en Simon en Vincent Bruyninckx. Ook Collectif Malunés is aanwezig met ‘Too Flat To Fly’. Collectif Malunés is een jong toonaangevend Vlaams gezelschap met een stevige internationale reputatie. Ze maakt voorstellingen met een sterke inhoud die flirten met het fysiek onmogelijke in een onweerstaanbaar flamboyante stijl.

Tijdens het weekend van 12 en 13 september kan iedereen vanaf 6 jaar op zeven locaties in en rond de Warande de mooiste circusacts beleven: spannende evenwichtskunst, acrobatische hiphop of een gejongleerd concert… Plein de Cirque toont je het beste uit binnen- en buitenland aan een zacht prijsje; én je ontdekt er de grote beloftes voor morgen.

Plein de Cirque
circusfestival
12 en 13.09
op zeven locaties in en rond de Warande
online programma: https://www.warande.be/pQAbWtW/plein-de-cirque
start ticketverkoop: dinsdag 18 augustus om 10 uur 
ticketprijzen: 2 tot 4 euro