Na het succesvolle kerstconcert met pianist Jef Neve pakt het professionele Edegemse ORFEO Orchestra nu uit met een spetterend Lenteconcert in samenwerking met de Musica Mundi School uit Waterloo. De Musica Mundi School leidt jonge toptalenten uit de hele wereld op tot professionele musici.
De zestienjarige Turkse violiste Bade Dastan en de achttienjarige Bulgaarse hoboist Michail Bogdanov spelen concerto’s van Mozart en vijf jonge cellisten van de school spelen het concerto voor twee cello’s van Vivaldi.
Het orkest vult aan met Haydn, Bartok en Grieg.

ORFEO Orchestra is niet zomaar een orkest. Wij zijn de springplank voor jonge, pas afgestudeerde muzikanten om hun carrière te lanceren. Ons project ORFEO Academy overbrugt de kloof tussen het muziekonderwijs en een professionele carrière. Jonge musici krijgen de kans om samen met ervaren orkestmuzikanten concertervaring uit te bouwen voor een breed publiek. Met de hulp van ORFEO Academy en ORFEO Orchestra groeien talenten uit tot muzikanten, solisten en componisten van wereldklasse.

De Musica Mundi School is een uniek project in West-Europa en het is een van de weinige scholen in de wereld, die jonge musici van 10 tot 18 jaar de mogelijkheid biedt om tegelijkertijd en harmonieus een algemene opleiding en een professionele muzikale opleiding te volgen, beide van hoge kwaliteit, ongeacht hun financiële situatie.
Een school met de missie om het muzikale en menselijke potentieel van jonge talenten van over de hele wereld te ontwikkelen, door ze in direct contact te brengen met elkaar en met de grote pedagogen van vandaag

 25 mei 2024 om 20:15 u.
Kerk van de Heilige Familie, Kerkplein, Edegem- Elsdonk.
Tickets kosten 20 euro en zijn te koop via https://tickets.roodfluweel.be/orfeo of aan de kassa.
Verdere info op Lenteconcert Orfeo Orchestra | Orfeo, via info@orfeo.be of 03 449 16 87.