Vegan lasagne? Yes please! Wie ooit heeft gezegd dat vegan lasagne niet smeuïg en romig kan zijn, heeft deze vegan lasagne uit het kookboek Vegans are better lovers van Viviane Van Dyck duidelijk nog nooit gegeten. Vanaf nu wil je niets anders meer!  ©Vegans are better lovers – Viviane Van Dyck – Borgerhoff & Lamberigts €24,99.

INGREDIËNTEN VOOR 6 personen

500 g
kastanjechampignons
snufje
fijn wit zeezout
5 el
olie
1
hokkaidopompoen
2 el
gembersap
8 el
shoyu
2 el
sesamolie

zwarte peper
250 ml
haverroom
50 g
boerenkool
15 g
witte misopasta
130 g
zonnebloemolie
16 g
citroensap
4,5 g
zout
30 g
basilicum
70 g
hennepzaad
14 g
look
550 g
spinazie

BEREIDING

Voor de vegan pesto:
Mix 50 g boerenkool, 50 g van de spinazie, 14 g look, 70 g hennepzaad, 30 g basilicum, 4,5 g zout, 16 g citroensap, 130 g zonnebloemolie, 15 g witte miso, 0,5 g zwarte peper tot een smeuïge pesto. 
Voor het romig champignonlaagje:
Sauteer de champignons tot ze hun vocht loslaten en krokant worden. Overgiet met de haverroom en breng op smaak met 4 el shoyu en het snufje zwarte peper. 
Voor het laagje groene groenten:
Stoom de groenten. Gebruik 500 g van de spinazie, laat even slinken. Sauteer de groenten in de olie en breng op smaak met 4 el shoyu en gembersap. Het is niet erg dat je bereiding wat nat of iets te zout is, het vocht wordt namelijk opgeslorpt door de lasagnevellen. Als de smaak te flauw is, dan proef je niets meer van de groenten, dus breng ze maar goed op smaak. 
Voor de pompoen: 
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde pompoen in schijven van 1/2 cm, meng met de olie en het zout en doe in een ovenschaal. Rooster 20 minuten of tot de schijfjes gaar zijn. 

Foto: www.ambiance.be