Stadsdichter Seckou roept iedereen op Wereld Poëziedag op om samen een bemoedigend stadsgedicht te schrijven om deze moeilijke tijd te overwinnen. Tot 5 april kan iedereen in de stad en omstreken mooie bedenkingen bij elkaar schrijven die de woordkunstenaar tot één groot stadsgedicht als krachtveld rond Antwerpen zal plaatsen.

Op Gedichtendag 2020 werd Seckou officieel aangesteld als stadsdichter van Antwerpen. Twee jaar lang schrijft hij stadsgedichten over wat hem raakt in Antwerpen. Dat wil hij niet alleen doen, maar samen met de Antwerpenaar. Op 21 maart – Wereld Poëziedag – roept hij op om samen een bemoedigend stadsgedicht te schrijven om deze moeilijke tijden te overwinnen. Seckou vraagt om bemoedigende woorden, verzen, regels en bedenkingen bij elkaar te schrijven en hem te bezorgen. Hij maakt daarmee één groot stadsgedicht dat hij als een krachtveld rond Antwerpen plaatst. 

Tot 5 april kan iedereen warme woorden doorsturen naar inzendingen@iedereenstadsdichter.be. Inzendingen kunnen eveneens gedeeld worden via www.facebook.com/iedereenstadsdichter. Seckou zal rond 12 april zijn bemoedigend stadsgedicht presenteren, gemaakt uit de ingezonden regels. Het gedicht zal ook te lezen zijn op het nieuwe platform www.iedereenstadsdichter.be dat tegen dan online gaat.

Seckou Ouologuem (1985) is slamdichter. Hij schrijft toegankelijke Nederlandstalige slam poëzie met veel woordspel en humor en met aandacht voor stedelijkheid. Seckou is één van de grondleggers van de slam in Antwerpen en Vlaanderen. Hij is mede-oprichter van ‘Capital Slam’, een Vlaamse Scholencompetitie voor poëzie in al haar vormen en van ‘Word Wa(ar)’, een podiumvoorstelling op basis van woordbattles. In Antwerpen programmeert hij ‘Wordt’ in het Letterenhuis en het ‘Felix Poetry Festival’ in Het Bos. Seckou is twee jaar lang stadsdichter van Antwerpen, en volgt daarmee Maud Vanhauwaert op. De stad koos voor Seckou vanwege zijn slimme slam poëzie met aandacht voor stedelijkheid. Antwerpen Boekenstad begeleidt de stadsdichter in zijn taak.

Praktisch
Tot 5 april kan iedereen warme woorden indienen via  inzendingen@iedereenstadsdichter.be.
en/of delen via www.facebook.com/iedereenstadsdichter