Thanksgiving, een van de belangrijkste feestdagen voor de Amerikanen. Bij ons wordt het normaal niet gevierd, maar deze keer doen we het toch. Al is het alleen al om deze verrukkelijke én mooie cranberry en brie krans te kunnen maken. Bladerdeeg met een romige brie smaak en een vleugje zuur van de cranberry’s, veel beter kan het niet worden. De ideale krans voor tijdens een Friendsgiving feestje!

INGREDIËNTEN VOOR 8 personen

1
bladerdeegvel
300 gram
cranberrysaus
1 blok
brie
1
ei
1 tl
zeezout
1 tl
tijm

BEREIDING

Verwarm de oven alvast voor op 200°C en bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Snijd je vel bladerdeeg in lange driehoeken met een hoge top en leg ze in een cirkel op de bakplaat met de punt naar de buitenkant. De onderkant van de triangels zouden elkaar moeten overlappen zodat ze aan elkaar blijven hangen. 

Lepel de cranberrysaus over de basis van het deeg heen. Snijd de brie in kleine stukjes en leg deze bovenop de cranberrysaus. Plooi de hoge toppen van de driehoek nu naar binnen en stop de punt voorzichtig onderdoor zodat het zeker niet los komt. 

Klop het ei los in een kommetje en borstel het over het deeg heen. Strooi hier tot slot wat zeezout en tijm overheen. Zet in de oven en bak voor zo’n 30 minuten of totdat het deeg mooi goudbruin kleurt. Leg de krans voorzichtig op een bord en serveer warm. 

Foto: www.ambiance.be