Een van onze favoriete combo’s: spinazie en zalm! 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

4
zalmfilets
1
gele uien
40 ml
droge witte wijn
100 g
zongedroogde tomaten
100 ml
kookroom
300 g
babyspinazie
50 g
parmezaanse kaas
1 tl
maïzena
handvol
peterselie
2 el
olijfolie
klontje
boter

zout en peper

BEREIDING

Kruid beide kanten van de zalmfilet met wat peper en zout. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet aan beide kanten voor ongeveer vijf minuten. Haal de zalm uit de pan en leg apart op een bord. 
Smelt boter in diezelfde pan op middelhoog vuur en voeg knoflook en uien toe. Laat goudbruin worden. 
Schenk de witte wijn erbij en zet het vuur laag. Bak ongeveer 3 minuten, roer af en toe. 
Voeg nu ook de zongedroogde tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de kookroom toe, kruid af met wat zout en peper. Laat het op een laag vuur sudderen.
Na 2 minuten voeg de spinazie ook toe. Roer alles samen. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat de kaas door de saus smelten. Is je saus niet dik genoeg? Gebruik dan maïzena voor het dikker te maken. Blijf goed roeren.
Voeg de zalm toe aan de saus. Maak het geheel af met peterselie. 
Serveer de zalm met wat brood, rijst of pasta! 
Smakelijk!

TIP VAN DE REDACTIE
Je kan dit gerecht serveren met wat rijst, brood of pasta.

Foto: www.ambiance.be