Het kwik stijgt vandaag boven de 30 graden. Tijd voor een frisse en supersnelle rijstschotel met heerlijke garnalen en verse groenten. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

300 g
volkoren basmatirijst
400 kg
ongepelde garnalen
1 stuk
brocoli
1 teentje
knoflook
20 stuks
kerstomaten
handvol
spinazie
blik van 400 g
zwarte bonen
250 g
radijs
kop
cashewnoten

peper en zout
3 el
olie

zoete chilisaus

ui

BEREIDING

Verhit de olie en roerbak de ui in ca. 5 min. goudbruin. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was alle groenten. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Snijd de kerstomaten in twee. Snijd de radijsjes dun in de lengte. Hak de noten grof. 
Voeg de broccoli toe aan de wokpak, kruid af met peper en zout en houd 5 min al omscheppend op hoog vuur. Neem de groenten uit de pan. Verhit de rest van de olie, bak hierin de garnalen,  knoflook en chilisaus 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Schep de ui erdoor.
Spoel de zwarte bonen kort onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de rijst over diepe kommen. Top met radijsjes, kerstomaten, spinazie, cashewnoten, zwarte bonen en broccoli. Voeg vervolgens de garnalen toe. 
Smakelijk!
 
TIP VAN DE REDACTIE
Zorg ervoor dat de garnalen allemaal tegelijk de pan in gaan, zodat de ene niet eerder klaar is dan de andere. En geef ze de ruimte! 

Foto: www.ambiance.be