Soms gebeurt het wel eens dat je een halve avocado opeet en de rest bewaart voor later. Negen van de tien keer wordt die helft al snel rot en belandt hij in de prullenbak. Herken jij dit gevoel? Gelukkig hebben wij zeven tips voor hoe je wél nog kan genieten van dat lekkere stukje groen!

Avocado’s zijn hip. Het groene goud is niet alleen lekker, maar bovendien ook nog eens hartstikke gezond. Zo kan je het gebruiken in je slaatje, als dip of in je favoriete dessert. Avocado’s staan er jammer genoeg om bekend snel bruin en rot te worden. Het restje dat je bewaarde in de koelkast, komt al snel in de prullenbak terecht. Gelukkig hebben wij zeven bewaartips die ervoor zorgen dat jouw avocadohelft een tikkeltje langer meegaat. Avotastic!

Gooi de pit niet weg 
De belangrijkste stap om je avocado niet te laten verkleuren, is door de pit goed te bewaren. Die zorgt er namelijk voor dat er minder zuurstof in je avocado terechtkomt, zo wordt hij niet bruin aan de binnenkant.

Bewaar de avocado luchtdicht
Omdat zuurstof ervoor zorgt dat je avocado een bruine kleur krijgt, bewaar je avocado’s best luchtdicht. Dat kan door hem in een afgesloten bakje of gripzakje te bewaren. Ook kan je de helft van je avocado inwikkelen in plasticfolie.

Bewaar de avocado in water 
Waarom iets moeilijk maken, als het ook makkelijk kan? Bewaar je halve avocado simpelweg in een glas met water. Ook hier voorkom je dat het vruchtvlees in aanraking komt met zuurstof. Gebruik deze methode wel enkel als je van plan bent om de andere helft snel op te eten. Als je hem te lang bewaart, zal de avocado toch verkleuren.

Tekst: Doriana La Monaca

Foto: www.ambiance.be