Amper gelanceerd pakt het platform De Serre Horeca Digital Innovatieraad al meteen uit met 3 pionierprojecten: een opleidingscurriculum voor horecaprofessionelen, een grootschalige enquête rond de digitalisatiegraad in de horeca in samenwerking met Thomas More Hogeschool Mechelen en Antwerpen én de eerste Horeca Digital Days op 13 november in De Serre. Een en ander werd zopas tijdens de tweede bijeenkomst van de raad bekend gemaakt.

Project Thomas More
Bedoeling is dat nog te recruteren studenten van Thomas More Hogeschool via een grootschalige enquête peilen naar de digitalisatiegraad in de horecasector. In Antwerpen en Mechelen zullen de studenten data verzamelen  rond de integratie en de effecten van de witte kassa, financiële gevolgen, marketing en pakweg businessmanagement. Wat zijn de problemen en uitdagingen vandaag? Om zo de missing links te spotten en deze in een latere fase af te stemmen op de opleidingen die De Serre gaat aanbieden.

Opleidingen
De Serre vzw geeft ‘as we speak’ vorm aan opleidingen die het zo snel mogelijk richting horecavaklui wil aanbieden. Topics:

Finance, Accounting & POS
Food & Kitchen-management
HR-management
Digitale marketing en contentmanagement
General management & operations

Met de allereerste Horeca Digital Days volgt de kick-off van de opleidingen.

Horeca Digital Days
13 november 2017 vindt in De Serre in Antwerpen (later volgen roadshows in de Belgische centrumsteden) de vuurdoop van de Horeca Digital Days plaats; een inspiratie-event waar horeca-ondernemers kunnen proeven van alles wat er vandaag qua digitale innovaties beweegt in de sector.  De Horeca Digital Days is een horecabeurs pur sang met tastbare cases/sprekers/testimonials én tal van networkingopportuniteiten met uiteraard de nodige food & drinks.