We zijn al door de helft van Dry January heen en voor wie de goede voornemens graag nog wat langer volhoudt, volgt daarna Tournée Minérale. Nuchter en katervrij de winter doorkomen mag dan wel leuk zijn, toch is het niet leuk om allerlei gezellige momenten te missen. Het aperitief bijvoorbeeld, dé gelegenheid bij uitstek om even te ontspannen en de zorgen van een zware dag te laten varen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om toch in het aperitiefgevoel te kunnen delen. Dankzij Martini Non-Alcoholic Aperitivo hoef je geen nee te zeggen tegen je favoriete aperitiefmoment.

Het is koud buiten en we hebben allemaal last van een tekort aan vitamine D, je verdient dus een verzetje. Tegelijkertijd heb je met jezelf afgesproken dat je het dit jaar allemaal wat anders gaat aanpakken. Gedaan met spijt en katers, 2022 wordt jouw jaar! Wie dacht dat die twee denkpistes niet te rijmen vielen, krijgt dankzij Martini Non-Alcoholic Aperitivo nu ongelijk, want je kan wel degelijk genieten van een aperitief zonder al je goede voornemens overboord te gooien.

Dat je voor een alcoholvrij aperitief-alternatief bij Martini moet zijn, verbaast niemand. Met 150 jaar expertise én een thuisbasis in Italië weten zij als geen ander hoe je tegen de vooravond wil genieten met een glas in je hand, zelfs wanneer je alcohol (tijdelijk) afzweert. Als je kiest voor Martini Non-Alcoholic Aperitivo krijg je dezelfde bekende smaakervaring, maar dan met alcohol die zorgvuldig werd verwijderd en met natuurlijke botanicals. Zo is er Martini Vibrante met de zachte tonen van Italiaanse bergamot en Martini Floreale voor bloemige smaken met lichte toetsen van kamille. Wil je zelf aan de slag met deze alcoholvrije dranken? Hier zijn alvast twee recept ideeën.
Alcoholvrije Martini & Tonic
Vul een glas met ijs en schenk het voor de helft vol met Martini Vibrante. Top op met tonic en garneer met een schijfje sinaasappel.
 
Dolce Verde
Vul je glas met ijs en giet er 50 ml Martini Floreale over. Vul aan met 20 ml appelsap, 20 ml kokoswater en 10 ml komkommersap. Top op met kombucha voor een zuur accentje en meng alles voorzichtig. Garneer met munt en komkommer.

Tekst: Marie Leys

Foto: www.ambiance.be