1. Chocoladedessert eten
Ben jij al in het eerste Bean-To-Bar Restaurant ter wereld geweest? In Restaurant Octave is het heerlijk smullen van chocoladedesserts. Ben jij niet zo’n zoetebek of heb je zin in iets totaal anders dan anders, verschillende gerechten van Octave hebben een chocoladetoets… proef maar eens van ons cacaobrood, stoofvlees met chocolade of een bitterbal met chocolade-mosterd.
www.octaveantwerp.be

2. Chocolade Antwerpse handjes kopen
Antwerpse handjes zijn, de naam zegt het al, gemaakt in de vorm van een handje. De handjes zijn een verwijzing naar de legende rond het ontstaan van Antwerpen. De reus Druon Antigoon hakte handen af van de voorbijvarende schippers als zij tol weigerden te betalen tot hij door de Romeinse soldaat Silvius Brabo werd gedood. Een luguber verhaal in een heerlijk zoete verpakking.

3. Tien verschillende soorten chocolade proeven bij Chocolate Nation
En als je er toch bent bij Chocolate Nation… waarom koop je dan geen tickets en ga je lekker proeven… en dat van wel 10 verschillende soorten chocolade. Je bevindt je dan in chocolate heaven.
www.chocolatenation.be

4. Chocoladeschoenen kopen
Een nieuw paar schoenen, daar kun je toch nooit genoeg van krijgen. In de vrij toegankelijke shop van Chocolate Nation verkopen ze chocolade exemplaren en dat voor maar €14,95. Met zo’n goedkoop paar ben je nog nooit thuisgekomen.

5. Chocolade kopen van wereldberoemde chocolatiers
Belgische chocolade is wereldberoemd, letterlijk van hier tot in Tokyo. Japanners staan op Valentijn in de rij om pralines van bijvoorbeeld Antwerpse chocolatier Del Rey te kopen. Hij signeert dan als een echte wereldster zijn gevulde ballotins en fans willen met hem op de foto. Antwerpse Chocolaterie Goossens maakt sinds midden jaren 90 chocolade met de zegel van Amerika om te serveren in het Witte Huis. Trump, Obama, Bush en Clinton mogen het dan vaak oneens zijn, over hun keuze voor chocolade is geen discussie, die moet Belgisch zijn.
www.delrey.be
www.goossens-chocolatier.com

Foto’s: www.chocolatenation.be