Martine Koolhoven verfilmt “De engelenmaker” van Stefan Brijs.

Martine Koolhoven gaat de langverwachte verfilming van de “De Engelenmaker” van Stefan Brijs uit 2005, op zich nemen. N279 Entertainment, het bedrijf van filmproducent Els Vandevorst en schrijver/regisseur Martine Koolhoven, heeft de rechten verworven van de epische roman. Koolhoven die o.a. Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en de internationale western Brimstone regisseerde werkt momenteel aan het scenario dat naar verwachting in de loop van 2024 klaar zal zijn.

‘De engelenmaker’ van Stefan Brijs vertelt het verhaal van Victor Hoppe , een geniale wetenschapper, in een poging god het nakijken te geven, zich verliest in gewaagde en verleidelijke experimenten om het leven te scheppen. Een indringende roman over obsessie, wetenschap, religie, goed en kwaad. Het veelbekroonde boek is verschenen in 17 talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Arabisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland zijn inmiddels ruim 200.000 exemplaren verkocht.

Stefan Brijs werkt momenteel aan “De engel van Wolfheim”, het vervolg om “De engelenmaker”. De film zal worden uitgebracht door Paradiso Filmed Entertainment, dat eerder de succesvol Koolhovens westernthriller Brimstone uitbracht van N279 Entertainment.

Titel: De engelenmaker

Auteur: Stefan Brijs

Uitgeverij: Atlas Contact

ISBN: 9789025459765

Thema: Roman

Prijs: € 15,00