De populaire burrata is dé kaasfavoriet van het moment. De smeuïge bol is zo veelzijdig dat je ‘m kan eten in een heerlijke salade, tussen de pasta of zelfs als dessert. Wist je dat burrata erg goed combineert met zoet fruit? Probeer daarom deze zomerse salade met burrata en aardbei uit. Lekker fris van smaak en bovendien poepsimpel!
INGREDIËNTEN VOOR 1 persoon
1 bol
burrata
30 g
babyspinazie
30 g
rucola
10
aardbeien, gesneden
verse munt, naar smaak
verse basilicum, naar smaak
1 el
honing
1 el
balsamicocrème
1/2
citroen, sap
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
Doe de babyspinazie, rucola, verse munt en basilicum in een diep bord. Voeg vervolgens de gesneden aardbeien toe. Schik de burrata mooi in het midden. Kruid de salade af met peper & zout, en breng op smaak met olijfolie en het sap van een citroen. Voor een extra zoete smaak, besprenkel met een swirl van honing en balsamicocrème.
Foto: www.ambiance.be