De premium extra vierge olijfolie van Casa Astrid heeft in New York en Italië verschillende gouden en zilveren medailles gewonnen. Opmerkelijk is dat vooral ook de nieuwe smaakvarianten bij hun internationaal debuut meteen raak schoten. De verklaring? ‘Wij leggen onze ziel in deze olijfolie’, zegt zaakvoerder Jean-Luc Decroo, ‘en dan is het een hele eer als de rest van de wereld onze olijfolie naar waarde schat.’ 

De NYIOOC World Olive Oil Competitie is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd ter wereld. De premium extra vierge olie van Casa Astrid kaapte er een zilveren medaille weg. En ook in Italië werd Jean-Lucs olijfolie beladen met medailles in de gerenommeerde EVO IOOC Italy International Olive Oil Contest. De premium extra vierge kreeg er zelfs goud. Er waren verder nog gouden en zilveren medailles voor de nieuwkomers in de stal van Casa Astrid: olijfolie met extra smaakjes zoals citroen, oregano-chili peper-look, basilicum, look en rozemarijn-tijm-peterselie. 

‘Je vindt in onze olijfolie geen chemische smaakmakers’, legt de bezieler van Casa Astrid uit. ‘We voegen die op ambachtelijke wijze toe. Ze geven een extra touch aan je eten. Ideaal deze zomer bij een barbecue. Zo raad ik de olijfolie met citroensmaak aan voor vis en is die met rozemarijn-tijm-peterselie perfect bij vlees. Pas op: je gebruikt ze hier als extra ingrediënt nadat je vlees of vis gebakken is, in dit geval is het dus geen vetmiddel.’

Foto: www.casa-astrid.com / www.buzz-agency.be