Dit jaar bestaat het palliatieve thuiszorgteam van Omega precies dertig jaar. Het waren pioniers, baanbrekers en grensverleggers die ervan overtuigd waren dat elke mens die thuis wil sterven, de mogelijkheid moet krijgen om die laatste wens vervuld te zien.
Dertig jaar geleden was palliatieve thuiszorg haast onbespreekbaar en amper te organiseren. We moesten het Kanaal over om voorbeelden te vinden. Om het hier mogelijk te maken waren veel goede wil, een opgeleid team en medische experts nodig. Nu vind je overal palliatieve thuisequipes en zijn er goed onderbouwde opleidingen, ook voor LEIFartsen en LEIFnurses. Ze zijn een wezenlijk deel van het levenseinde geworden.

In Voor altijd thuis gaan de auteurs  op bezoek bij de grondleggers, de verpleegkundigen van toen en nu, de artsen, de mantelzorgers en de families.

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en voor het recht op euthanasie.  Hij is onder meer oprichter van LEIF en ontving vele, ook internationale prijzen, waaronder de Arkprijs voor het Vrije Woord. Hij was voorzitter van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en is momenteel covoorzitter van de Academie Levenseinde vzw en van de Federale Commissie Euthanasie. Eerder publiceerde hij Een waardig levenseinde (elfde druk).

Désirée De Poot is van opleiding kinderpsychologe. Ze schrijft als journalist voor Roularta HealthCare en is hoofdredacteur van de Apotheker/le Pharmacien en HealthCare Magazine.

Softcover; E-ISBN 978 90 8924 684 4. Prijs € 14,99.

Auteur: Wim Distelmans & Desirée De Poot
Titel: Voor altijd thuis
Uitgeverij: Houtekiet
ISBN: 978 90 8924 683 7
Thema: palliatieve thuiszorg; levensbeëindiging
Prijs: € 21,99