Een gelegenheid om er op ons paasbest uit te zien en om een gezellige brunch te organiseren – mét mimosa’s uiteraard – laten we nooit aan ons voorbij gaan. Pasen komt dus als geroepen. Met deze vijf plantaardige recepten van Living the Green Life creëer je een smakelijke paasbrunch om u tegen te zeggen. Van zoete scones en paascake, tot hartige sandwiches en een snelle salade: wij zijn er klaar voor. Dig in!

Wie bij het bedenken van een menu voor een paasbrunch vast blijft zitten bij asperges en een gepocheerd ei voor het hartige gedeelte, en bij chocolade paaseieren voor the sweet part zal opgelucht ademhalen bij het zien van de volgende vijf recepten. Simpele, maar o zo lekkere recepten die je die asperges stiekem zelfs doen vergeten.

Rozemarijn scones
Wie zoet is, krijgt lekkers. Wie zoetigheden maakt ook. De rozemarijn scones pairen goed met een plantaardige confituur of een plantaardige choco en een lekkere mimosa bij wijze van starter van de brunch.
Ingrediënten
600g bloem
2 el bakpoeder
1/2 tl zout
1 el kokosbloesemsuiker
1 el rozemarijn
1 el appelmoes
250 ml sojamelk
1 el ahornsiroop
1 pak fermentino fermè kruiden & bloemen

Vegan ontbijttaart met bramen en blauwe bessen
Voor een keertje komt de taart niet op het einde van de brunch, want als afsluiter komt er nog iets veel beter, beloofd. Deze ontbijttaart is voedzaam en overheerlijk.
Ingrediënten
1 el maïzena
100 g amandelen
150 g bramen
150 g blauwe bessen
200 g kikkererwten
200 g boekweitmeel
40 g kokosbloesemsuiker
200 ml amandelmelk
1 el bakpoeder
1 el kaneel
2 tl vanille-extract
2 tl kardemom
snufje zeezout
3 el amandelschaafsel

Kikkererwten-dillesandwich
Deze plantaardige sandwichspread passeert na deze brunch ongetwijfeld wel vaker op jouw menu. We want more.
Ingrediënten
100 g kikkererwten
4 el vegan mayonaise
een paar takjes verse dille
1 augurk
1/2 groene paprika
snuifje zout
4 sneetjes volkorenbrood
stuk komkommer
20 g becel romig
handvol rucola

Snelle rauwkostsalade met dressing van tahin en citroensap
Een salade smaakt altijd, en zeker met een frisse dressing zoals deze. Ideaal om dat lentegevoel in je brunch te laten doorsijpelen.
Ingrediënten
3 bieten
3 wortel
50 g rettich
2 courgettes
50 g noten
1 citroen
2 el tahin
2 el mosterd
4 el citroensap

Vegan paascake met sprinkles
Een feestelijke afsluiter mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je paasbrunch. Deze paascake is de finishing touch voor jouw happy easter brunch.
Ingrediënten
75 g plantaardige boter
75 ml plantaardige yoghurt
2 el gebroken lijnzaad
6 el water
50 g kokosbloesemsuiker
125 ml amandelmelk
3 el maïzena
250 g zelfrijzend bakmeel
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
3 el sprinkels
40 g poedersuiker
snufje vanillepoeder

Tekst & foto: www.ambiance.be