Op 18 april vindt overdag in Gent Storycon plaats, onze conferentie over humor in storytelling voor professionele en beginnende makers van films, series, games en podcasts. Experts uit binnen- en buitenland komen o.a. spreken over hoe je via de kracht van humor contact kan maken met je publiek.

Bij de sprekers zijn o.a. de Britse comedian en podcaster Kim Noble, de Deense game designer Tim Garbos, schrijver en mediafiguur Elisabeth Lucie Baeten en illustrator en cartoonist Laura Janssens.

Storycon is een eendaagse conferentie van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) die zich volledig richt op de fijne kneepjes en het vakmanschap van storytelling in verschillende mediavormen, zoals films, series, videogames en podcasts. Doel is om het publiek van zowel professionele als aspirant-vertellers van audiovisuele media en videogames, te inspireren om na te denken over de kunst van het vertellen en verschillende media te verkennen om hun ideeën uit te drukken.

Deze editie van Storycon gaat over humor. Door middel van fascinerende keynotes en panelgesprekken zullen de internationale en nationale sprekers inzichten en ervaringen delen over hoe zij hun komische vaardigheden inzetten om – vaak met vallen en opstaan, veel testen en af en toe een cringe reactie – lange of korte verhalen te vertellen die tegelijkertijd resoneren en verrassen.

Bij de internationale sprekers zijn o.a. de Nederlandse sociaal psycholoog Madelijn Strick (Humor is een van de vier pijlers onder het universum), die werkt rond de maatschappelijke impact van humor, de Britse comedian en podcaster Kim Noble (Futile Attempts (At Surving Tomorrow)), de Italiaanse storytelling-expert en schrijver Filippo Losito (tevens scout voor Torino FilmLab Comedylab) en de Deense game designer Tim Garbos (What The Golf?).

Vanuit Vlaanderen nemen o.a. schrijver en mediafiguur Elisabeth Lucie Baeten (Loslopend Wild, Nonkels en De Laatste Dag), illustrator en cartoonist Laura Janssens (Niet Nu Laura, Hamsters), striptekenaar en scenarist Pieter De Poortere (Boerke), scenarist en acteur Zouzou Ben Chikha (Grond), scenarist en regisseur Bert Scholiers (F*** You Very, Very Much) en scenarist, regisseur en televisiemaker Tom Lenaerts deel aan de conferentie. De dag wordt gemodereerd door story consultant Paul Tyler.

Storycon vindt plaats op donderdag 18 april in Kinepolis Gent. Meer info over het programma en de ticketverkoop vind je op de Storycon-website, net als de bio’s van alle sprekers.

Tarieven

  • Early bird-tarief vanaf 26 januari t.e.m. 10 maart: 35 euro
  • Standaardtarief vanaf 11 maart: 50 euro
  • Studententarief: 35 euro

Foto: Vlaams Audiovisueel Fonds