Kip op de barbecue is onweerstaanbaar lekker. Doe daar nog eens een Thaise marinade en een pittige dipsaus bij en jouw barbecue avond kan niet meer stuk. Zorg maar alvast dat er genoeg water op tafel staat. 

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

4 stukken
kip
2 el
sojasaus
1 el
donkere sojasaus
1 el
vissaus
3 el
sherry
65 g
bruine suiker
1 el
peperbollen
4 teentjes
knoflook
1
rode chili
150 ml
rijstazijn

BEREIDING
We beginnen met de marinade. Doe de sojasaus, donkere sojasaus, vissaus, sherry, bruine suiker, geplette peperbollen, fijngehakte knoflookteentjes en fijngehakte rode chili in een mengkom. Meng alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Snijd de kip in blokjes en voeg toe bij de marinade. Doe er wat vershoudfolie overheen, zet in de koelkast en laat het minstens 2 uur marineren. 
Om de dipsaus te maken doe je de rijstazijn, bruine suiker, fijngesneden teentjes knoflook, fijngesneden rode chili en de vissaus in een pannetje. Roer goed door elkaar en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Eens het aan de kook is geraakt verlaag je het vuur een beetje. Wanneer de saus begint te bubbelen, haal je het van het vuur af. De saus wordt dikker wanneer het afkoelt. De smaak zou zowel pittig als zoet, zuur en zoutig moeten zijn. 
Smeer de grillpan (of de barbecue) in met wat olie. Grill de kip en draai regelmatig om. In de eerste 10 minuten bestrijk je de kip ook met de overgebleven marinade. Haal de kip van het vuur en leg ze op de borden. Lepel er alvast een beetje van de dipsaus overheen. De rest van de dipsaus doe je in kleine kommetjes en zet je mee op tafel. Je kan de kip ook serveren met een salade of met wat rijst.

TIP VAN DE REDACTIE
De dipsaus maak je best net voordat je gaat eten, anders wordt hij veel te dik. Als de saus toch te dik wordt, warm hem dan eventjes opnieuw op en voeg er eventueel wat water aan toe. 

Foto: www.ambiance.be