De Lentepoets en de Burendag zijn weer voorbij en we hebben ervan genoten! Maar dat betekent natuurlijk niet dat we nu stilzitten. Om jou nog beter te kunnen helpen, hebben we het reglement van Stadsmakers onder de loep genomen en enkele dingen aangepast. We hebben daarbij rekening gehouden met opmerkingen die we van onze initiatiefnemers ontvangen hebben.
AANPASSINGEN
Wanneer je iets wilt organiseren, moet jouw initiatief voldoen aan één of meerdere doelstellingen. Om het themagezondheid meer onder de aandacht te brengen, is er nu een vierde doelstelling toegevoegd, namelijk:
“Het versterken van de capaciteiten, het benutten van de talenten en het bevorderen van het welzijn en de gezondheid van Antwerpenaars.”
Heel wat verenigingen die zich inzetten rond personen met een handicap, hebben aangegeven dat kosten voor een uitstap hoog oplopen door de nood aan aangepast vervoer. Daarom hebben we volgend artikel toegevoegd:
“Voor uitstappen met personen met een handicap, waarvoor aangepast vervoer nodig is, voorziet de stad Antwerpen een hogere bijdrage in transportkosten. Deze moeten duidelijk aangegeven staan in de ingediende begroting.”
Voortaan zijn er twee projectrondes in plaats van drie. Zo krijg jij wat meer tijd om een project in te dienen en kunnen onze medewerkers jou beter begeleiden.
– Ronde 1: 1 april is de uiterste inleverdatum.
– Ronde 2: 1 oktober is de uiterste inleverdatum.
Eerder werd de financiële tegemoetkoming voor een Buurtboost beperkt tot 2 euro per deelnemer. Voor een Buurtbost waarbinnen minstens drie acties plaatsvinden, trekken we dat bedrag nu op naar 4 euro per deelnemer, met een maximale toelage van 400 euro per aanvraag.

Omdat initiatiefnemers niet altijd enkel actief zijn op het terrein van stadsmakers, is cofinanciering mogelijk. Volgend artikel werd aan het reglement toegevoegd:
“Activiteiten en projecten kunnen zowel door Stadsmakers als via een andere toelage van de stad of het district worden ondersteund. Dit onder de voorwaarde dat de aanvraag past binnen het reglement en dat in de begroting aangeven wordt waar er bijkomende financiering in de vorm van toelagen ontvangen wordt of is aangevraagd.”
www.stadsmakers.be