Deze noedelsoep van As Cooked By Ginger is een must try voor alle noedelfanaten. De pinda’s geven er een extra touch en crunch aan. De perfecte lunch! ©Tasja Van Rymenant.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

3 cm
verse gember

sesamolie

pindanoten
2 stengels
lente-ui
200 g
spinazie

sap van 1 limoen
120 g
rijstnoedels
2
eieren
1
kipfilet
400 ml
kokosmelk
1
rode paprika
150 g
shiitakes
1 l
kippenbouillon
2 el
rietsuiker
2 tl
rode currypasta
2 el
vissaus
60 ml
sojasaus
80 g
pindakaas

BEREIDING

Neem een grote pot en doe er de kokosmelk, pindakaas, sojasaus, vissaus, currypasta en rietsuiker in. Meng los met de garde en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. 
Snijd ondertussen de grote shiitakes in stukjes, laat de kleintjes in hun geheel. Snijd de paprika in dunne reepjes en rasp de gember. Wanneer de soep kookt, voeg je deze ingrediënten samen met de kipfilet toe. Zet het vuur middelhoog en laat 15 minuten pruttelen. 
Kook 2 eitjes half hard in 7 minuten. 
Haal de kipfilet uit de soep en trek in reepjes met twee vorken. Voeg terug toe aan de soep, samen met de noedels, het limoensap en de spinazie. Laat koken tot de noedels gaar zijn. 
Dien op en werk af met de eitjes, ringetjes lente-ui, pindanoten en een paar druppels sesamolie. 

TIP VAN DE REDACTIE
Comfortfood zonder schuldgevoel – As cooked by Ginger – €24,99

Foto: www.ambiance.be