Het Belgische nationale basketbalteam Belgian Lions speelt op woensdag 23 augustus in Vorst Nationaal een gala-wedstrijd tegen Europees kampioen Spanje. Het is de enige keer dat de Belgian Lions deze zomer in actie komen in eigen land.

Feest voor het Belgische basketbal

“Spanje dat het eigen land verlaat om via België naar het Europees Kampioenschap in Roemenië te trekken, dat is echt uniek. Wereldtoppers zoals de broers Pau en Marc Gasol en Sergio Llull die naar ons land komen. Schitterend en de 23ste augustus moet dan ook een feest voor het Belgische basketbal worden”, zegt bondscoach Eddy Casteels. De wedstrijd tegen wereldtopper Spanje wordt de afsluiter van de EK-voorbereiding van de Lions. Dat Spanje een oefeninterland in het buitenland afwerkt is echt wel uitzonderlijk en al meer dan vijf jaar geleden. Het zegt veel over het internationaal statuut van het Belgische basketbal en in het bijzonder van de Belgian Lions.

Deelname Europees Kampioenschap dwingt respect af

De vierde opeenvolgende deelname van de Belgian Lions aan een Europees Kampioenschap dwingt in heel Europa respect af voor de selectie van bondscoach Eddy Casteels. “In mijn beginperiode hadden we enerzijds nauwelijks internationals en oefenden we anderzijds tegen, met alle respect, kleine landen. Nu krijgen we uitnodigingen van de toplanden en kunnen we Spanje, na Amerika het grootste basketballand ter wereld, in Vorst Nationaal ontvangen”, aldus nog Eddy Casteels. Spanje is ook op het komende EK in Istanbul weer de grote favoriet om zichzelf op te volgen. Bondscoach Sergio Scariolo presenteert in zijn selectie maar liefst acht NBA-spelers. Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Pau Gasol (San Antonio Spurs), Marc Gasol (Memphis Grizzlies) en Nikola Mirotic (Chicago Bulls) zijn de Spaanse blikvangers uit de NBA. Uit de Spaanse ACB tekenen onder meer toppers als Sergio Llull (Real Madrid), Juan Carlos Navarro (Barcelona) en Fernando San Emeterio (Valencia) present. Een indrukwekkende selectie en voor het Belgische publiek een unieke kans om wereldtopper Spanje tegen onze Belgian Lions te bewonderen.

Axel Hervelle, Jonathan Tabu, Sam Van Rossom en de overige Belgian Lions rekenen op 23 augustus op een vol huis!

http://www.basketbelgium.be/nl/
https://www.facebook.com/belgianlions/
https://www.instagram.com/basketbelgium/

#Basketbelgium #Eurobasket17