Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Albarino, puur wit – Wijnkasteel Vandeurzen
Ingrediënten:
4 oranje
4 stronken rode cichorei
peperkoekkruiden Verstegen
Enkele druppels Arqan arganolie
Eetlepel olijfolie Iluigi
kopje Shiso groene cress – Koppert Cress
zwarte peper Verstegen
grof zeezout Verstegen

Voorbereidingsmethode:
Rode cichorei:
Reinig en was de rode witlof. Maak de bladeren los.

Oranje :
Schil de sinaasappels met een scherp mes. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm. Breng een pan aan het vuur, wat olijfolie en verwarm. Leg de plakjes in een hete pan en breng op smaak met peperkoekkruiden. Heel kort bakken door na 1 minuut om te draaien met een palet.

Af hebben:
Leg de lauwwarme sinaasappelschijfjes op de borden, afwisselend met de rode witlof. Bestrooi met wat peperkoekkruiden en zeezout. Werk af met de takjes shiso en een paar druppels arganolie.
Download gratis meer recepten op  www.wildcooking.be.

Foto: www.weresmartworld.com