Freek Vielen en De Nwe Tijd maken Niets, een voorstelling over een jongen die besluit dat het leven geen zin heeft en dat alles op aarde waardeloos is. Op een dag staat hij op uit de klas, loopt naar buiten en gaat in een pruimenboom zitten. Vanaf daar gooit hij voortaan elke dag met pruimen naar de hoofden van zijn klasgenoten. Iets wat ze zo vervelend vinden dat ze hem met alle geweld uit die boom proberen te krijgen. Maar niets lijkt te lukken. Ze besluiten dat ze hem moeten laten zien dat er wel degelijk betekenis bestaat. In een verlaten loods aan de rand van het dorp wijzen ze naar de nieuwe schoenen van een meisje. “Deze schoenen hebben inderdaad waarde,” zegt ze “maar als ik die hier achterlaat moet jij ook iets van waarde achterlaten”. Zo dagen ze elkaar uit om met steeds grotere offers samen een heuse Berg van Betekenis te maken. En er was niemand die vermoedde dat dat zo vreselijk uit de hand kon lopen…

Niets is gebaseerd op het gelijknamige bekroonde jeugdboek van de Deense auteur Janne Teller. Het wordt een voorstelling over de vraag wat waarde heeft, wat zin heeft, wat goed is en wat niet, en misschien vooral over de vraag of je hier wel antwoord op kunt geven.

De Nwe Tijd en HETPALEIS werken vanaf 2017 structureel samen.Niets is de eerste voorstelling in dit gezamenlijke parcours. Met Tim David (Heimat 2), Harald Austbø (Heimat, Heimat 2), Elena Peeters, Judith de Joode (BOG.) en Laura Mentink. Jozef Wouters tekent voor de scenografie.
Van 30.03 t/m 26.04.2017 in de Grote zaal
Première op 30.03 om 19u
www.hetpaleis.be