Salade als ontbijt? Why not! Deze smakelijke ontbijtsalade met eitjes, radijs, dukkah en geroosterd brood geven je ongetwijfeld een lang, verzadigd gevoel. In haar boek Salade Freak bewijst Jess Damuck dat salades alles behalve saai zijn! ©Salade Freak – Good Cook – € 27,50.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

1 bos
radijs
1 bos
verse munt
4
eieren
200 g
Griekse feta

extra vierge olijfolie

zeezoutvlokken

versgemalen zwarte peper
30 g
dukkah

geroosterd zuurdesembrood

BEREIDING

Breng water aan de kook in een kleine pan en zet een kom met ijswater klaar. Laat de eieren voorzichtig in het water zakken, kook ze 7 min en leg ze daarna in het ijswater. Schaaf de radijs op een mandoline tot plakjes met ongeveer de dikte van een munt en leg ze 2 min in het ijswater om knapperig te worden. Dep de plakjes radijs droog met keukenpapier. Snijd de feta in dunne plakken. Schik de plakjes feta en radijs op een serveerbord of -schaal, bestrooi ze met muntblaadjes. Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormiddag en nestel ze tussen de muntblaadjes. Besprenkel de salade met een royale scheut olie, zoutvlokken, peper en bestrooi hem met dukkah. Serveer de salade met (of op) een paar geroosterde boterhammen. 

Foto: www.ambiance.be