Deze ontbijtloempia’s van Madam Bakster zijn een kleurrijke aanvulling bij je volgende brunch. Je kan ze vullen met gelijk wat, van quinoa tot gekookte boekweit, en met alle soorten fruit. Voorzie wat chocoladesaus om ze in te doppen, en je hebt er een creatief ontbijt bij.

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

150 g
quinoa
1 pak
rijstpapier
g
pure chocolade

vers seizoensfruit
3 el
hazelnootpasta

BEREIDING

Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen. Week het rijstpapier zoals op de verpakking vermeld staat. Schep een beetje quinoa op het geweekte rijstpapier. Snijd wat chocolade in brokjes en leg die op de quinoa. Dat geeft een krokante toets aan de ontbijtloempia’s.

Snijd vervolgens wat fruit en leg dat op de quinoa. Zorg ervoor dat de chocolade niet meer uitsteekt, zodat de hoeken geen gaatjes kunnen maken in het rijstpapier. Plooi de linker- en rechterkant van het rijstpapier naar het midden toe. Plooi vervolgens ook de bovenkant op dezelfde manier en rol de loempia dan voorzichtig naar je toe tot je een mooie, volledig ingepakte loempia hebt.

Maak een chocoladesausje door de hazelnootpasta even op te warmen en er wat (amandel)melk aan toe te voegen tot je de gewenste consistentie krijgt, voor een heerlijk sausje bij je loempia’s.

Foto: www.ambiance.be