Zin in een lekker Italiaans dessert met een frisse zomerse twist? Wat dacht je van een tiramisu met aardbeien. Zo houden we de zomer nog even in onze keuken. Ready, set, tiramisu!

Tiramisu is een van onze absolute favorieten. We wanen ons meteen in het Zuiden van Italië, met een heerlijk kopje espresso in de hand. En omdat de zomer nog niet helemaal voorbij is, bereiden we vandaag tiramisu met een Belgische twist: aardbeien!

Het leuke is ook dat iedereen kan genieten van deze versie! Ja, écht! Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en geen alcohol. En toch is deze tiramisu even lekker als de klassieke versie! Geloof je ons niet? Maak het zelf eens!

Recept
500 g Belgische aardbeien
50 g poedersuiker
250 g Griekse yoghurt
1 zakje vanillesuiker
250 g mascarpone
200 ml appelsap
1 pak lange vingers

Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, vanillesuiker en 25 g poedersuiker. Was de aardbeien. Pureer ongeveer 250 g aardbeien en meng het met de overige 20 g poedersuiker.
Laat de lange vingers weken in het appelsap. Wacht tot de koek het vocht opneemt.
Verdeel de lange vingers over de bodem van de ovenschaal. Hierin zal je je tiramisu serveren.
Gebruik de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers en strijk het uit. Spreid de gepureerde aardbeien erover.
Leg de andere helft van de lange vingers in het appelsap en verdeel het over de laag aardbeiensaus.
Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Leg huishoudfolie over de ovenschaal en laat ongeveer 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Voor serveren werk af met gesneden aardbeien.

Smakelijk!

Tekst: Martyna Majchrzak

Foto: www.ambiance.be