Al meer dan 85.000 mensen bezochten de expo ‘Zeldzaam & Onmisbaar. Topstukken uit Vlaamse collecties’. Afgelopen weekend was het af en toe zelfs aanschuiven tot buiten voor een ticket. Wegens het grote succes zal het MAS in de laatste week van de expo zijn deuren elke dag open houden tot 20 uur ’s avonds. Op die manier krijgt iedereen nog de kans om de Topstukken te komen bewonderen.

‘Zeldzaam & Onmisbaar’ opende op 31 oktober de deuren en brengt een selectie van een kleine 100 werken uit de Vlaamse Topstukkenlijst. Michelangelo, Magritte, Francis Bacon, Ensor, Henry Moore en Rubens… Het zijn maar enkele van de wereldberoemde namen die nu in het MAS te zien zijn. Kunstwerken, manuscripten en artefacten vanuit heel Vlaanderen komen samen op één plek. En dat allemaal ter ere van de twintigste verjaardag van het Vlaamse Topstukkendecreet.

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Een buitengewone expo vraagt ook een buitengewone aanpak: trots dat het MAS de Vlaamse Topstukken met vele duizenden kunstminnaars mag delen, en blij dat het museum in de laatste week van ‘Zeldzaam & Onmisbaar’ de deuren langer openhoudt.”

Afgelopen week was het MAS elke dag uitverkocht. ​ Aan de kassa liep het storm voor de Topstukkenexpo. ​ Daarom zal de tentoonstelling in de laatste week uitzonderlijk open zijn tot 20 uur. ​ Wie zeker wil zijn van een bezoek, reserveert het best op voorhand online.

Praktisch

Zeldzaam & Onmisbaar. Topstukken uit Vlaamse collecties

MAS – Hanzenstedenplaats 1 – 2000 Antwerpen
Van 20/2 tot en met 25/2 extra lange openingsuren van 10 uur tot 20 uur
​Tickets: 12 euro (voltarief)
Online reserveren is aan te raden

​Meer info over de expo: https://mas.be/nl/zeldzaam-en-onmisbaar

Meer info over het Topstukkendecreet: https://mas.be/nl/pagina/20-jaar-topstukkendecreet

Foto: Headerbeeld: © Jeroen Broeckx.