Sinds de première in 2014 is “Marie-Antoinette” het allereerste musicalspektakel van Historalia geweest. Dit najaar, in 2023, presenteren we een geheel nieuwe en verbeterde versie van dit buitengewoon succesvolle spektakel. Wij nodigen u allemaal uit om jezelf voor één avond onder te dompelen in het leven van deze vaak miskende koningin, in een tijd van ingrijpende veranderingen.

 

Alle voorstellingen van “Marie-Antoinette” vinden plaats op het betoverende kasteeldomein van Wijnendale in Torhout. Onze openluchtshow wordt opgevoerd op een overdekte tribune met maar liefst 1470 zitplaatsen. Deze tribune is strategisch gericht op de majestueuze slotgracht, en het podium is zelfs op het water geplaatst. Hierdoor geniet je van een adembenemend uitzicht op de prachtige tuinen en het statige kasteel, wat de totaalervaring van dit spektakel nog indrukwekkender maakt.

 

Verhaal

Eén van de meest iconische en veelbesproken historische figuren, Marie-Antoinette, wordt opnieuw tot leven gebracht op een wel heel bijzondere locatie in Vlaanderen: het kasteel van Wynendaele in Torhout. Hier, te midden van historische pracht en praal, ontvouwt zich het verhaal van Marie-Antoinette.

Marie-Antoinette leidt aanvankelijk een zorgeloos bestaan, ver weg van de zorgen van de wereld. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer ze gedwongen wordt om te trouwen met de Franse Dauphin. Plotseling bevindt ze zich in de weelderige, maar tumultueuze wereld van het Franse hof. Terwijl ze geniet van alle luxe en privileges die bij haar positie horen, blijft ze echter blind voor de groeiende onvrede en zorgen van haar onderdanen.

Dit verhaal neemt je mee op een meeslepende reis door de geschiedenis, waarbij de contrasten tussen het luxueuze leven aan het hof en de harde realiteit van het volk op scherpe wijze worden belicht. De opvoering op het kasteel van Wynendaele biedt een unieke kans om dit intrigerende hoofdstuk uit de geschiedenis van Marie-Antoinette te herbeleven, te midden van de grandeur van een van Vlaanderens meest betoverende locaties.

Je moet deze musical zeker gezien hebben, een spektakel, groots, mooi in decor en klederdrachten, met koetsen en paarden, een podium dat langs alle kanten gebruikt wordt, zelfs in het water, te veel om alles in één keer te zien. Een pakkend verhaal dat je nog lang daarna zal blijven aanvoelen.

 

Tickets: https://www.historalia.be/marie-antoinette/

Nog tot 7 oktober

18u00: deuren van het domein gaan open
20u20 : opening van de tribune
20u45 stipt: start voorstelling
21u40: pauze
22u10: deel twee van de voorstelling
ca. 23u10: einde voorstelling

*de uren tijdens de voorstelling zijn voorlopig bij benadering bepaald.