Woensdag opende Producent Deep Bridge met een feestelijke première de muscialkomedie La Cage Aux Folles’ en dat lokte heel wat bekend volk naar de rode loper in de Elckerlyc te Antwerpen. Hoofdrolspelers Koen Crucke (‘Albin) en Koen Van Impe (Georges) blonken beiden in hun rol en kregen minuten lang staande ovatie van het publiek. Er werd ongetwijfeld hier en daar een traantje weggepinkt. Een prachtige prestatie van de zangers, dansers en regisseur Stany Crets. Een musical die je zeker niet mag missen!!

La Cage aux folles is een Frans-Italiaanse film van Edouard Molinaro die werd uitgebracht 25 oktober 1978. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jean Poiret. Aan de Franse kassa werd La Cage aux folles in 1978 slechts geklopt door het gevangenis drama Midnight Express. heeft 3 oscar nominaties en won de Golden Globe voor de beste buitenlandse film. Michel Serrault, Ugo Tognazzi en Michel Calabru spelen de hoofdrollen. De muziek is van niemand minder dan Ennio Morricone. Deze film had zo’n succes dat er zelfs drie delen van uitkwamen. La Cage Aux Folles is een verhaal dat humoristisch is, maar tegelijkertijd zeer integer. Een verhaal over familie waarden en onvoorwaardelijke liefde. Een verhaal dat de behoefte geeft om te vieren wie je bent, ongeacht je geaardheid. Het is een roemruchte geschiedenis die zich meermaals in de film alsook op toneel hoge toppen schoort. Het ging zo ver dat de Amerikanen zich bogen over dit typisch Frans verhaal. In deze periode was het al meer een trent geworden als een Franse film veel succes had kochten de Amerikanen de rechten op. En zo werdt dan The Birdcage geboren met Robin Williams en Gene Hackman in de hoofdrollen al is het verhaal wel hetzelfde, is deze filmprent toch wel echt te Amerikaans geworden.

Nu na de films en het toneel komt er ook een musical van La Cage Aux Folles. Deze musical had een groot succes in de Opera van Nice. Stany Crets bleef dan ook niet bij de pakken zitten en zou Vlaanderen ook willen laten genieten na de Musical La Cage Aux Folles. En of ja is daar dan ook in gelukt, zonder aan de schoonheid van het verhaal iets te verliezen. La Cage Aux Folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Koen Van Impe) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Met de premiére in Antwerpen, zaal Elckerlyc had Deep Bridge de rode loper uitgerold voor de feestelijke  muscialkomedie La Cage Aux Folles’Regisseur Stany Crets kreeg de kans om een nieuwe versie te maken van het wereldberoemde theaterstuk dat zich afspeelt in het nachtleven van Saint-Tropez. Crets trakteert het publiek op 3 uur amusement en maakt daarbij gebruik van veel glitter en glamour, humor en een topcast met magistrale hoofdrolspelers Koen Crucke (‘Albin) en Koen Van Impe (Georges), die drie weken voor de première de rol van de zieke Johny Voners overnam.

Tickets en info, www.deepbridge.be

FAMILYTICKET* VIP Cat. 1 Cat. 2 Cat. 3
WEEKPRIJZEN € 132 € 63,50 € 41 € 36 € 31
WEEKENDPRIJZEN € 142 € 68,50 € 46 € 41 € 36

*Met het Family Ticket ga je extra voordelig naar deze voorstelling met de hele familie (4 categorie 1-tickets). Family Tickets zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Tickets:

La Cage Aux Folles