Theaterproductiehuis Backstage Producties nodigde ons uit om aanwezig te zijn bij de open repetitie van hun nieuwste komedie, “De Schlagerij”. We kregen een exclusief kijkje achter de schermen om zo de voorbereidingen voor deze hilarische voorstelling van dichtbij te volgen.

Wanneer een Vlaamse slager zijn vrouw bedriegt met een Hollandse schlagerzangeres, staat hij voor een uitdaging om zijn geheim te bewaren, zowel voor thuis als voor zijn klanten. Wanneer de zangeres onverwachts voor de deur staat, moet de slager zijn huurder in de kelder inschakelen om een smakelijk verhaal van goed gekruide leugens te bereiden. Maar al snel stapelen de misverstanden zich op, en de slagersvrouw is vastbesloten om haar ontrouwe echtgenoot te ontmaskeren. De vraag blijft, hoe gaan deze twee heren zich hieruit redden? Deze komedie, en wij kunnen u verzekeren, dat er van alles gaat gebeuren, maar eender hoe of wat je zal zo zonder verplichtingen moeten lachen, schateren van lachen, bulderen van het lachen, zo hard dat je na een week nog voelt dat je gelachen hebt. Het is een komedie, die men in de toneelwereld een deuren komedie noemen. De ene komt de andere gaat en geleidelijk aan komen ze allemaal wanneer ze niet moeten komen. Iedereen kent wel in dit genre Boeing-Boeing, wij verzekeren u De Schlagerij staat mee aan de top in deze rij van komedies.

 

 

                           

Regisseur Manu Jacobs zorgde voor een fijne vooruitblik richting de premièrevoorstelling op 26 mei: “De vierde repetitieweek is altijd een fijne week. Het werk van de laatste drie weken komt nu samen voor we gaan monteren met techniek. We amuseren ons alvast enorm!”.

De cast van “De Schlagerij” bestaat uit bekende namen als Dirk Van Vooren, Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia.

                     

 

 

Geschreven door niemand minder dan Manu Jacobs en Dirk Van Vooren, belooft deze klucht een heerlijke belevenis te worden voor het publiek.

 

 

 

– Vlaamse slager | Patrick Onzia
– Slagersvrouw | Evelien Van Hamme
– Schlagerzangeres | Ianthe Tavernier
– Buurman | Dirk Van Vooren
– Politie-inspecteur e.a. | Maarten Bosmans

 

Regie: Manu Jacobs
Tekst: Dirk Van Vooren en Manu Jacobs
Productie: Backstage Producties

‘De Schlagerij’ is van 24 mei tot 16 juni te zien in Theater Elckerlyc. – Frankrijklei 85-87 – Antwerpen

Tickets en informatie:
https://www.backstage-producties.be/programma/de-schlagerij-lachen-gieren-smullen

 

Tickets en info: www.backstage-producties.be