Onlangs werd het ‘Kookboek VII’ feestelijk voorgesteld. Dit kookboek weerspiegelt de kennis van de studenten na jaren van opleiding.

Schepen voor Onderwijs, Claude Marinower, roemde de kennis en het vakmanschap van de aanstaande koks en restauranthouders. De afgestudeerde studenten zijn van een zeer diverse oorsprong wat een fijn pluspunt voor de opleiding aan dit lyceum. Dit werd ook duidelijk door de variatie aan gerechten:

kruidige tartaar van dorade
corvina met aardse smaken
schuimige zeevruchtensoep
nieroogkreeftjes met schorseneren
pittige vitello tonnato
picanha met palet van groentjes
eend voor een koude winteravond
millefeuille met aardbeien en sinaasappel
dame verte

Maar niet alleen de gastronomie stond in de belangstelling.

Het Stedelijk Lyceum Lamorinière werd bekroond met de ‘Ster van Europa 2018’. Dit is de beloning voor het dichterbij brengen van Europa en de mensen. Daarom reisden de studenten naar het buitenland en kregen ze lessen over Europa. Tijdens de stages van eindejaars werden trouwens steeds culturele uitstappen ingericht.

Foto’s: Ruddy Berghmans.