De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen van de AP Hogeschool, de Faculteit Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen en KASKA DKO zijn verheugd Seppe Nobels en zijn multiculinaire brigade te ontvangen in het studentenrestaurant van Campus Mutsaard. Gevestigd in de voormalige Beeldengalerij – ontworpen door Pierre Bourla – met uitzicht op de historische tuin, krijgt de Academie-cafetaria dagelijks honderden studenten, docenten en onderzoekers over de vloer.

Soulful kitchen in een inspirerende omgeving

Een plek met een internationale bezoekerspopulatie die creativiteit, diversiteit en duurzaamheid toejuicht wordt vanaf 25 september 2023 verrijkt met een soulful kitchen. Inspirerende maaltijden voor jonge kunstenaars en vice versa – een inspirerende omgeving voor creatieve Instroom-cursisten. Eten verbindt. Kunst verbindt. Die ingrediënten maken van deze samenwerking een match made in heaven.

The right place at the right time!
Seppe Nobels richtte zijn culinaire academie 2,5 jaar geleden op samen met Chris Bryssinckx van vzw GATAM. Met Nico Dockx als bruggenbouwer tussen de Instroom Academy en de Academie, is de link niet ver te zoeken. Instroom Academy tijdens het 360-jarige jubileum van de Academie mogen verwelkomen, is de seizoensgebonden kers op de kunstzinnige taart. Inhoudelijk valt ‘360° Academie’ perfect samen met de filosofie van Instroom Academy: Hoe staat de Academie in de wereld, en hoe werkt de wereld in de Academie?
De waarden die aan de basis liggen van het project zijn ook de waarden die alle partners binnen dit verhaal verbindt: duurzaamheid, gastvrijheid, open cultuur, inclusie enerzijds, en de nadruk op het leerproces, passie en mentorschap anderzijds.

De food-filosofie van Instroom
Instroom Academy presenteert steeds seizoensgebonden gerechten, met natuurlijke smaken en lokale producten, en met respect voor duurzaamheid. Deze food-filosofie werd bekroond met een Groene Michelinster. Gastronomie als sociale en duurzame praktijk sluit nauw aan bij de belevingswereld van zowel jonge kunst- en ontwerpstudenten als van de creatieve docenten, onderzoekers en bezoekers van Campus Mutsaard. Als verbinder kan de kookkunst ook zorgen voor connecties tussen de campusbevolking en de buurtbewoners. Met andere woorden: deze innovatieve kruisbestuiving heeft het potentieel op diverse vlakken synergie en dynamiek te brengen.

Praktisch
→ Het studentenrestaurant Instroom [feeds] Academy! is vanaf 25 september operationeel en toegankelijk voor de studenten en het personeel van AP Hogeschool, UAntwerpen en DKO (en hun gasten).
→ Het restaurant van Instroom blijft nog even in Stormkop en is later dit jaar eveneens operationeel in de voormalige Beeldengalerij van de Academie en toegankelijk voor iedereen.

Instroom [feeds] Academy!
Mutsaardstraat 31, 2000 Antwerpen
Vanaf 25.09.2023

Foto Instroom Academy: Carmen De Vos