Het Italiaanse Ensemble Le Muse brengt een ode aan de iconische filmmuziek van Ennio Morricone. In The Music of Ennio Morricone spelen ze tal van beroemde soundtracks, waaronder The good, the bad and the ugly, Once upon a time in the west en The hateful eightDe muziekstukken worden ondersteund met filmbeelden en foto’s. Pianiste Hillery Bassi verbindt het geheel met anekdotes en feitjes over de Italiaanse  meesterlijke componist.

Ensemble Le Muse kent een volledig vrouwelijke orkestbezetting van instrumentalisten die hun sporen verdienden bij de beroemde muziekgroep Rondò Veneziano. Het orkest wordt bijgestaan door vocaliste Angelica Depaoli, die met haar stem de zielen van het publiek beroert en emotionele filmmomenten op het netvlies tovert. Op het programma staan tal van beroemde soundtracks uit het indrukwekkende oeuvre van Morricone. Natuurlijk ‘The hateful eight’, waarmee hij in 2016 op 87-jarige leeftijd een Oscar voor beste originele filmmuziek won. Kort na die Academy Award beleefde ‘The Music of Ennio Morricone’ zijn debuut, het begin van een reeks van dertig uitverkochte optredens in Europa. Ook klassiekers uit het filmrepertoire van de Italiaanse Westernicoon Sergio Leone ontbreken niet, zoals ‘For a few dollars more’, ‘The good, the bad and the ugly’ en het legendarische ‘Once upon a time in the west’. Een eerbetoon aan een groot talent, die met zijn epische soundtracks tal van beroemde films muzikale bezieling gaf.

De muziek van ‘Maestro’ Ennio Morricone’ is iconisch. Met zo’n 500 soundtracks voor grote bioscoopfilms, waaronder 70 prijswinnende rolprenten, is hij een van de meest invloedrijke musici van onze tijd. Die muzikale schat brengt het Ensemble Le Muse op briljante wijze ten gehore in een indrukwekkende hommage aan de Italiaanse muzieklegende.

Le Muse is een groep muzikanten, afkomstig van de belangrijkste conservatoria in het noorden van Italië. Ze bestaan ​​volledig uit vrouwen en hebben zich gespecialiseerd in muziekacademies zoals Fiesole, Santa Cecilia in Rome, Chigiana in Siena en Prix Virtuosi in Genève.

De groep werd gevormd dankzij M° Andrea Albertini, pianist en dirigent. Er kan inderdaad worden gezegd dat het volledige MUSE-repertoire speciaal voor de groep is gemaakt door de maker ervan, Andrea Albertini. De concertactiviteit heeft ertoe geleid dat de groep in de belangrijkste concertzalen over de hele wereld heeft opgetreden.

De groep heeft lovende kritieken gekregen in Italië en in het buitenland in Rabat (Marokko), Istanbul, Thailand, Mumbai, New Delhi, Los Angeles en Canada. Ze hebben opgetreden tijdens uitverkochte concerten in Trento, Turijn, Lecco en Busto Arsizio. Vorig jaar voerden ze het Morricone-project uit in Barga.

Le Muse