‘s Werelds beste zaag- en bijlatleten zakken binnenkort allemaal af naar Zweden. Want op zaterdag 25 mei organiseert STIHL TIMBERSPORTS® hier de 2019Champions Trophy. De legendarische wedstrijd waarin de 12 beste TIMBERSPORTS® atleten van de wereld het tegen elkaar opnemen, vindt dit jaar plaats in het iconische kasteel Tjolöholm. Fans zullen een waar dynamisch spektakel van snelheid, kracht en behendigheid te zien krijgen, tegen de adembenemende achtergrond van de Kungsbacka Fjord.
In de spannende Champions Trophy nemen de 12 beste TIMBERSPORTS® atleten van over de hele wereld het tegen elkaar op in een reeks spannende duels volgens het knock-outsysteem. In elk duel staan de atleten in vier op elkaar volgende disciplines tegenover elkaar: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop. De snelste atleet van elk duel gaat door naar de volgende ronde, met als hoogtepunt een grote finale tussen de laatste twee overgebleven deelnemers. 

Ferry Svan of Sweden competes during the Stihl TIMBERSPORTS® Champions Trophy in Marseille, France on May 26, 2018.

Wie zijn de gekwalificeerde deelnemers? 
In de 2018 Champions Trophy versloeg de Canadees Stirling Hart de 9-voudige TIMBERSPORTS® wereldkampioen Jason Wynyard in een bloedstollende finale, die bijgewoond werd door honderden gepassioneerde fans. Hart keert dit jaar terug om zijn titel te verdedigen, maar de concurrentie zal niet mals zijn. De 12 gekwalificeerde elitesporters zijn: titelverdediger Stirling Hart (Canada), Laurence O’Toole (Australië), Jesse Whitehead (Nieuw-Zeeland), Matt Cogar (Verenigde Staten), Martin Komarek (Tsjechië), Armin Kugler (Oostenrijk), Martin Kalina (Tsjechië), Robert Ebner (Duitsland), Andrea Rossi (Italië), Elgan Pugh (Groot-Brittannië), Michal Dubicki (Polen) en Ferry Svan (Zweden).
De 22-jarige Ferry Svan uit Vansbro neemt deel voor Zweden. Hij won het Rookie Wereldkampioenschap 2017 en maakte vorig jaar een succesvol debuut op de Champions Trophy. Op deze wedstrijd in eigen land wil hij nog beter presteren: “Vorig jaar eindigde ik op de achtste plaats, maar mijn doel is om dit jaar nog verder te geraken.”
Het evenement kan live gevolgd worden op de STIHL TIMBERSPORTS® website, Facebook, YouTube en twitch-kanalen via de livestream. Tickets voor het evenement zijn sinds half maart verkrijgbaar op www.stihl-timbersports.com.

STIHL TIMBERSPORTS® Rookie Wereldkampioenschap
Eerder op de dag vindt het STIHL TIMBERSPORTS® Rookie Wereldkampioenschap plaats, waarin 10 van de beste nieuwkomers in de sport elkaar in vier rondes bekampen. Elke atleet zal strijden in de Standing Block Chop, Stock Saw, Single Buck en Underhand Chop. In elke ronde worden punten verzameld op basis van hun plaats in elke discipline. De atleet met de meeste punten aan het einde van de vierde ronde wordt gekroond tot de 2019 STIHL TIMBERSPORTS® Rookie Wereldkampioen.

Datum: Zaterdag 25 mei 2019
Timing: Rookie Wereldkampioenschap, 14:15 uur lokale tijd
Champions Trophy, 17:30 uur lokale tijd
Locatie: Kasteel Tjolöholm, Tjolöholms Slott, 439 74 Fjärås, Zweden
Livestream: De Champions Trophy en het Rookie Wereldkampioenschap worden gestreamd op
www.stihl-timbersports.com, https://www.facebook.com/stihltimbersports, 
https://www.youtube.com/user/STIHLTIMBERSPORTStv en https://www.twitch.tv/stihltimbersports

Foto’s: Remy Communication