Kijk jij tijdens een avondje op restaurant ook altijd uit naar het dessert? Stiekem zijn we er allemaal schuldig aan. Ook al staan onze broeksknopen op springen, voor een dessert vinden we altijd een plaatsje. Want een dessert gaat niet naar de maag, maar naar het hart, toch? Hier eet je dit weekend heerlijk zoete desserts.
Of een nagerecht nu naar de maag of naar het hart gaat, maakt ons niet uit. Hoe vol we ook mogen zitten, die zoete desserts smaken altijd. Vooral wanneer je maaltijd ervoor ook al zo goed in de smaak viel.

Hotel U
Waar anders eet je na een maaltijd om U tegen te zeggen een heerlijke brownie met appelsien, mascarpone en praliné? Of een rijke chocolademoelleux? Zij die niet zo gek zijn van chocolade kiezen best voor de tartelette met citrusvruchten, meringue en vanille. Als kers op de taart heeft het restaurant ook een lange lijst aan cocktails en mocktails op de menukaart staan. Als je na je sugar rush uitgeput bent, kan je misschien zelfs een nachtje in het hotel boeken.
Nassaustraat 42
2000 Antwerpen

Brasserie Juste
Zet een jong team in een frisse brasserie en je krijgt magische gerechten. Brasserie Juste weet als geen ander hoe je gerechten creatief voorschotelt, maar toch traditioneel klaarmaakt. De hedendaagse versie van hun dame blanche is daar alvast een mooi voorbeeld van. Ook het vanille-ijs met karamel en pinda’s en de cheesecake met aardbeien doen je zonder twijfel watertanden.
Nijverheidsstraat 4
9890 Dikkelvenne Gavere 

Passade
De alom bekende klassiekers zoals dame blanche, moelleux en crème brûlée smaken altijd. Restaurant Passade kon ze daarom ook moeilijk niet op de kaart zetten. Maar de echte parels zijn de specialere desserts op de kaart. Zoals eton mess, bijvoorbeeld: een mengelmoes van meringue met een coulis van bosvruchten en vanille-ijs. Of wat dacht je van een bananencake met dulce de leche?
Brusselsesteenweg 301
2800 Mechelen

Tinèlle
Ook bij Tinèlle in Mechelen serveren ze meer dan de standaard desserts, en dat doen ze in een historische setting. Het gebouw waar Tinèlle momenteel toetjes zoals gavotte en blauwe bes, vijgen uit Solliès met ijs van gekarameliseerde pompoenpit en vanille tahiti met room en chocoladesaus serveert, was ooit een klooster en militair ziekenhuis. Lekker én leerrijk, meer moet dat niet zijn.
Goswin de Stassartstraat 90
2800 Mechelen

Hof ter Zielbeek 
Soms wil je even gezellig op restaurant zonder al te veel toeters en bellen. Gewoon, in een warm restaurant met een huiselijke sfeer. Dan ben je bij restaurant Hof ter Zielbeek op het juiste adres. Je komt hier terecht in een moderne, maar enorm warme woonkamer. Eentje waar ze de lekkerste gerechtjes en vooral heerlijke desserts op tafel toveren. Bestel een speculaas tiramisu of een pastel de nata en kom helemaal tot rust.
Sint-Katharinastraat 191
2870 Puurs

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be