Je hebt het vast wel eens geproefd: zo’n heerlijk goudbruin en knapperig gebakken vel van een visfilet. Lijkt eenvoudig, maar toch gaat het vaak mis. Dus hoe bak je nu vis op het vel? Ambiance geeft je enkele tips!

De juiste vis
Stap 1: kies de juiste visfilet. Ga liefst voor dikke filets van ongeveer 160 gr. Bestrooi de velkant met wat peper van de molen en een snuifje zout.

Middelhoog vuur
Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een braadpan. Let op dat je dit op middelhoog vuur doet. Bak de vis op de velkant voor ongeveer 4 à 5 minuten totdat het vel knapperig is geworden. Voeg nog een klontje roomboter toe en draai de filet om. Bak de vis nog ongeveer 1 minuut en serveren maar!

Zin in een heerlijk stukje vis? Probeer deze recepten eens!
https://ambiance.be/gebakken-vis-met-citroen-en-verse-kruiden/

Foto: www.ambiance.be