Deze gnocchi met yoghurt is het favoriete katerontbijt van The Messy Chef, oftewel Jelle Beeckman. Dat én het recept vertrouwt hij ons toe in zijn nieuwste kookboek. Hij serveert het ‘s ochtends met brood, maar dit gerecht kan ook als avondmaal dienen, afgewerkt met gebakken aubergine of halloumi. ©The Messy Chef 3 – Borgerhoff & Lamberigts – €25,99.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

250 g
gnocci
1
rode ui
50 g
pistachenoten
6 blaadjes
munt
1/2 teentje
look
5 el
griekse yoghurt

peper en zout

olijfolie
200 g
kerstomaatjes
1 el
chiliolie

BEREIDING

Kook de gnocchi in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer intussen de ui en snijd in fijne ringen. Hak de noten fijn en snijd de munt fijn.
Pers de look bij de yoghurt en kruid met een snufje peper en zout.

Giet de gnocchi af zodra ze komen bovendrijven. Neem een grote pan en bak ze in een scheut olijfolie. Voeg de tomaatjes toe. Wanneer ze opengesprongen zijn en de gnocci goudbruin zijn, zijn ze klaar.
Dresseer de yoghurt op het bord en leg daarop de gnocchi. Werk af met ui, munt, pistachenoten en chiliolie naar wens.

Foto: www.ambiance.be