Dat de repen van Nākd de ideale snack zijn om de namiddag door te komen, hoeven we niet meer te zeggen. Door de combinatie van noten en fruit krijg je instant energie om de rest van de dag door te komen. Ze zitten dan ook boordevol vitaminen, vezels en mineralen. Maar wist je dat de repen ook perfect zijn om heerlijke gerechten, zoals een cake, muffins en koekjes, mee te maken?
Op zichzelf smaakt zo’n Nākd-reep natuurlijk ook al heel lekker. Een plus een is echter drie en daarom is het zeker een goed idee om Nākd te gebruiken om je recept te pimpen. Zo is de Nākd Strawberry Crunch ideaal om aardbeienmuffins te maken, past Nākd Nibbles Salted Caramel perfect voor zandkoekjes en geeft de Nākd Posh Bits Cocoa Sea Salt net dat beetje extra aan je vegan pannenkoeken. Maar onze favoriet zijn deze vegan cacoa & sinaasappel cupcakes:
Ingrediënten
275 g meel zonder gluten
2 tl kaneel
½ tl glutenvrije gist
160 ml plantaardige melk
240 ml ahornsiroop (of agave)
80 ml olijfolie of kokosolie (gesmolten)
1 tl appelazijn
2 repen Nakd Cocoa Orange
Voor het glazuur:
50 g hele amandelen
2 el ahornsiroop (of agave)
1 tl vanille-extract
een scheutje plantaardige (soja, amandel, etc.)
Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 180°C;
2. Meng in een kom de bloem, kaneel en bakpoeder. In een tweede kom, meng melk, ahornsiroop, olie en appelazijn;
3. Voeg de eerste kom met de tweede kom samen en meng het tot een gladde massa;
4. Snij de Nākd Cocoa Orange-repen in stukjes en verdeel ze over de 12 cupcakevormpjes,
5. Verdeel de massa in de cupcakevormpjes en bak de cupcakes 15 à 20 minuten. Om te controleren of je cupcakes gaar zijn steek je een mes in de cupcakes. Wanneer het mes er schoon uitkomt zijn de cupcakes goed en kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen;
6. Start met het bereiden van het glazuur. Meng hiervor de amandelen met de siroop en vanille-extract. Voeg een scheut melk geleidelijk toe aan het mengsel tot de massa stevig is;
7. Giet de slagroom in een spuitzak en teken of schrijf al spuitend mooie figuren op de cupcake. En daarna… genieten!
Voor meer recepten en inspiratie kan je terecht op www.nakd.nl/blog/cat/recepten.
Foto’s: Primetime Communication