Sterrenchef Benoit Dewitte bundelt krachten met Alain Brossé om de catering te verzorgen voor Welkin & Meraki, de eerste wereldwijde aanbieder van ‘vijfsterren serviced offices’. Hij stelde een heerlijke menukaart samen, grotendeels met sharing-recepten. Vandaag gaan we aan de slag met een recept voor groene asperges, zuurdesem, verse kaas en kalfsjusvinaigrette. Ideaal voor een gezellige lentedag. Deze bereiding kun je als salade eten, maar ze past ook goed met wat fijngesneden rauwe ham zoals coppa. © Heikki Verdurme.

INGREDIËNTEN VOOR 1 persoon

25 g
boter
25 g
olijfolie
4 per persoon
groene asperges
4 takjes
tijm
2 teentjes
knoflook
200 g
geitenwrongel
30 g
brunoise van ingelegde sjalot
1 scheutje
xeresazijn

kalfsjus vinaigrette

croutons van zuurdesembrood
1/2 handvol
kruidensla

peper
snufje
zout

BEREIDING

1. Kook de asperges al dente en laat ze afkoelen in ijswater.
2. Bak de asperges goudbruin in een pan met boter en olijfolie. Werk af met de tijm en knoflook en kruid met peper en zout.
3. Meng de wrongel of hangop met de sjalot en werk af met xeresazijn. Kruid met peper en zout.
4. Dien de asperges op met de kaas. Werk de salade af met de vinaigrette, croutons en kruidensla.

Foto: www.ambiance.be