Zomerweer bekent maar één ding, ijsjes eten tot je erbij neervalt. Christophe Declercq creëerde een heleboel recepten met ijs als hoofdrolspeler. Deze zijn te vinden in zijn kookboek, Het grote ijsboek. ©Christophe Declercq – Lannoo – €25.

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

1 bakje
frambozen
200 g
bosvruchten naar keuze
170 g
suiker
2 g
pectine
500 g
volle yoghurt
50 g
glucosepoeder
275 g
water
2 g
citroensap
25 g
witte chocolade
100 g
granola

BEREIDING

Plaats het bakje frambozen onmiddellijk in de vriezer. 

Breng de bosvruchten met het grootste deel suiker aan de kook. Meng de pectine met het kleinste deel suiker. Voeg deze twee mengsels samen. Laat het kort doorkoken en voeg het citroensap toe. Laat de bosvruchtensaus afkoelen. 

Meng de suiker, het glucosepoeder en de pectine. Verwarm het water met de citroensap en voeg de droge grondstoffen toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens afkoelen. Voeg de volle yoghurt toe en mix kort. 

Zet de ijsbekers in de diepvriezer. Laat de yoghurtijsmix bevriezen in de ijsmachine. Vul de spuitzak met het yoghurtijs en leg opnieuw 5 min in de diepvriezer. Giet in elke ijsbeker wat bosvruchtensaus en vul ze tot de helft met yoghurtijs. Neem de frambozen uit de diepvriezer, breek ze in stukjes en strooi in elke ijsbeker een laagje. Vul de ijsbeker verder aan tot op 2 cm van de rand met yoghurtijs en plaats 10 min in de diepvriezer. Werk de bekers af met de krokante granola.

Foto: www.ambiance.be