Ragu alla bolognese is niet te verwarren met de populaire spaghetti bolognese. Voor een echte ragu bolognese moet je wat langer wachten, maar de smaak valt niet te overtreffen. Als je liever spekjes gebruikt, neem dan 350 gram rundergehakt en 150 gram spekjes. Bak de spekjes eerst uit en doe daarna de gesneden groenten erbij. Het gerecht kan ook met vegetarisch gehakt gemaakt worden. Buon appetito!

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

250 g
rundergehakt
250 g
Italiaans gekruid varkensgehakt
1
ui
1
wortel
1 stengel
selderij
1/2 kop
rode wijn

vleesbouillon
20 dl
volle melk
1 el
olijfolie
1
passata
250 g
fettuccine

peper en zout

BEREIDING
Doe de olijfolie in de pan en bak ui, wortel en selderij fijngesneden voor ongeveer tien minuten.
Doe vervolgens het vlees erbij en bak alles op middelgrote vlam tot je vlees goed bruin ziet. 
Blus het geheel af met een glas rode wijn. Kruid af met zout, peper en (eventueel) oregano.
Laat doorkoken tot de wijn verdampt is, voeg vervolgens je bouillon toe en de tomatensaus.
Het geheel mag zo 2 à 3 uur sudderen. Is je saus te droog? Voeg dan extra wijn of water toe.
Heb je een dag op overschot? Laat de saus dan een dag staan. Maak het geheel af door een scheut volle melk toe te voegen. 
Kook je pasta al dente volgens instructies. Serveer saus over pasta. 

Foto: www.ambiance.be