Fotograaf: Hanneke Wetzer

 

In samenwerking tussen Impact Entertainment en het Fakkeltheater brengt Sven Ratzke een beklijvend eerbetoon aan David Bowie en zijn muziek. 

Het Fakkeltheater zet vanaf 18 januari 2024 zijn deuren open voor Where Are We Now. Internationaal, gerenommeerd artiest Sven Ratzke komt voor het eerst naar Vlaanderen, en dit met een beklijvend, muzikaal eerbetoon aan David Bowie. Een primeur waar het Fakkeltheater bijzonder trots op is. 

Ratzke die Berlijnse en Amsterdamse wortels heeft, reisde de wereld rond met verschillende voorstellingen en samenwerkingen. Hij mocht aan de slag gaan met wereldsterren zoals Nina Hagen, Rufus Wainwright, Hanna Schygulla etc. Bovendien speelde hij ook hoofdrollen in klassevoorstellingen zoals Hedwig and the Angry Inch, Cabaret, The Rocky Horror Show. Momenteel schittert hij met zijn show ‘Marlene’ op de planken in Berlijn.

Sam Verhoeven, directeur van het Fakkeltheater is bijzonder fier op deze primeur voor het Vlaamse publiek: “Sven Ratzke is absolute wereldklasse, met zijn komst naar Antwerpen met Where Are We Now, een ultiem eerbetoon aan die andere klasbak, de onnavolgbare David Bowie, kan ik alleen maar verheugd zijn dat wij dit in ons theater mogen aanbieden aan het Vlaamse publiek”.

Ook Sven Ratzke kijkt al uit naar zijn voorstellingen in Vlaanderen: “Ik kijk er enorm naar uit om naar Antwerpen te komen, naar het sfeervolle Fakkeltheater. Antwerpen is een wereldstad voor mij met een heel bijzonder theaterpubliek. Ik geloof dat het liefde op het eerste gezicht zal zijn.”

Fotograaf: Dennis Veldman

WHERE ARE WE NOW – BEKLIJVEND MUZIKAAL EERBETOON AAN DAVID BOWIE 

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij wederom met zijn show WHERE ARE WE NOW. Hierin laat hij in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als ‘Heroes’ en ‘Ashes to Ashes’, maar ook juweeltjes als ‘Life on Mars?’ stralen in prachtige nieuwe arrangementen.

Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt je mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie, anekdotes en onderonsjes met het publiek versmelten tot een spannend geheel.

Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter 5 sterren recensies en staande ovaties.
Nu is hij eindelijk in België!

  • Sven Ratzke (zang)
  • Jetse de Jong (vleugel, piano

SPEELDATA

Kies een datum

18 01 2024 – 20:00
19 01 2024 – 20:00
20 01 2024 – 20:00
21 01 2024 – 15:00

TICKETS: STANDAARDPRIJS € 32,00
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.

Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.