Ludwig Van Beethoven – 6 Variation Op.

                                                  34  Sonate 23 Op. 57 “Appasionata” 

Fryderik Chopin 12 Edudes Op. 25

Op dinsdag 26 december speelt Eliane Rodrigues weer haar vertrouwde recital in de Jurriaans zaal van de Doelen Rotterdam. Dit jaar is het de 25ste keer ononderbroken, met uitzondering van 2 corona jaren.  De Braziliaanse pianiste wordt ook wel de ballerina van de piano genoemd’  en niet ten onrechte. Met haar rijke variatie in aanslag bereikt zij een klankscala van uiterste subtiel pianissimo tot en met de meeste turbulente klankorgie. Haar gave om elk detail van een compositie uit te kristalliseren en gemoduleerd om te zetten, maakt haar tot een muzikale danseres en lyrisch dichter – Zürcher Oberlander

Afspraak op dinsdag 26 december aan de firma Stylin Art te wijnigem om 11,45 

Industriezone 1 “Den hoek ” Vosevelde 1 

bus vertrekt stipt om 12,18

info: Ernestsmeets@telenet.be

Telefoon: 03 383 29 66 ten laatste op 15 december

 

 

Eliane Rodrigues, geboren in Rio de Janeiro, werd al snel een muzikaal wonderkind. Haar talent werd al vroeg ontdekt en werd bevorderd door Helena Gallo en vervolgens Arnaldo Estrella, die zelf een leerling was van Alfred Cortot en Yves Nat.

Op driejarige leeftijd begon ze met componeren voordat ze zelfs maar aantekeningen kon lezen of schrijven. Tegen de tijd dat ze zeven was, hadden haar composities geresulteerd in twee pianomethoden. Daarnaast speelde ze haar eerste recital op vijfjarige leeftijd en maakte een jaar later haar eerste tv-optreden, waarin ze Haydns pianoconcert in D majeur speelde met het Orquestra Sinfonica Nacional. Slechts een jaar later speelde ze Mozarts pianoconcert nr. 23 in A majeur (K. 488), opnieuw met het Nationaal Symfonie Orkest. Vanaf dat moment won ze prijzen op tal van regionale en nationale concoursen en won ze op 18-jarige leeftijd de speciale prijs en de Gina Bachauer-prijs op het Van Cliburn Concours in de VS.

Hierna verhuisde ze naar België, waar ze haar studie voortzette bij Jacques Detiège (een leerling van Leon Fleischer en Maria Curcio). Ze won de eerste plaats op vele nationale concoursen en bereikte de vijfde plaats op de Koningin Elisabethwedstrijd in 1983. Dit bracht haar carrière tot internationale bekendheid. Naast stagelopen is zij ook docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Ze heeft meer dan 25 cd’s opgenomen met zowel liveconcerten als studioalbums, waaronder de vijf pianoconcerten van Sergej Prokofjev en alle acht pianoconcerten van Beethoven in Sint-Petersburg.

De afgelopen jaren werkte ze samen met muzieklabel Parma en bracht ze al verschillende nieuwe albums uit op Naxos, iTunes, Amazon en Spotify.