Sinds deze week kan je in België zelf authentieke pasta leren maken van een gecertificeerde Master in pasta. De Vlaamse-Venetiaanse Sarah Puozzo behaalde als eerste in de Benelux de titel van Master of Pasta in Toscane.

Nu start ze haar eigen Pasta Academy op met online lessen op hoog niveau. Hiermee wil ze liefhebbers de kneepjes van de ambacht leren, en hen ook de Italiaanse levensstijl meegeven waar tijd maken voor koken en het delen met dierbaren belangrijk is. “Het is meer dan een bord pasta. Kneden, mengen, ruiken, proeven. Het is teruggaan naar de basis en al je zintuigen gebruiken.”

Sarah leerde als kind pasta maken onder de vleugels van haar Venetiaanse familie. Zo herinnert ze zich de vele delicate lasagnevellen die lagen te drogen in de té kleine keuken van haar nonna Aïda. Van haar vader leerde ze gnocchi maken. Dat je met eten kan spelen en daar dan nog iets lekkers mee kunt maken boeide haar.

Online workshops

Na jaren pasta maken behaalde ze de titel van Master of Pasta in Toscane. Ze kreeg les van onder andere de voormalige pastachef van driesterrenchef Massimo Bottura en een foglia-meester in Bologna. “Een passie is onverzadigbaar. Ik blijf door Italië rondreizen om van de beste leermeesters nog meer kennis te krijgen.” Het opstarten van haar eigen Pasta Academy staat voor de Italiaanse levensstijl bij jou thuis. Nu kunnen liefhebbers al de online pasta-kookworkshops volgen en bijzondere pasta of producten bestellen.

Contact: Sarah Puozzo, info@pastaacademy.eu of 0032 (0)475271240.

Foto’s: https://pastaacademy.eu / www.buzz-agency.be