Op 14 april werd Charles Lewinsky 75 jaar.

Meridiaan Uitgevers vond dit een prachtig moment om zijn bestseller Het lot van de familie Meijer opnieuw uit te geven, in een ander maar toch vertrouwd jasje. Want een kleine vijftien jaar nadat Lewinsky de Nederlandse en Vlaamse markt stormenderhand veroverde is een complete generatie oud genoeg om ook te genieten van zijn meesterlijke familiekroniek over de Meijers.
Destijds werd dit boek een joods-Zwitserse variatie op De Buddenbrooks genoemd, nu gaan er vergelijkingen met De Effingers op. Zelf hebben we het zelf eigenlijk steeds over ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ van 2007.

Charles Lewinsky schreef voor deze gloednieuwe editie een uitgebreid nawoord

Over het boek
Als op een nacht in 1871 een ver familielid aanklopt, kan niemand van de familie Meijer vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Vijf generaties beslaat de geschiedenis van de Meijers, een geschiedenis vol liefdesgeluk en levensdroefenis, en vol strijd om succes en acceptatie. Van de kleine, gave wereld van Endingen naar het mooiste warenhuis van Zürich, en voorbij de landsgrenzen. En steeds raakt de wereld een stukje meer uit haar voegen. Charles Lewinsky schrijft met een verbeeldingskracht die de lezer onherroepelijk tot een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie laat worden.

Charles Lewinsky (1946) woont afwisselend in Zürich en Frankrijk. Hij schrijft toneelstukken, korte verhalen en romans. Hij heeft vele prijzen gewonnen, nationaal en internationaal. Zijn laatste roman, Der Halbbart, behaalde de long- en de shortlist van de Deutscher Buchpreis en de Schweizer Buchpreis.

Foto: www.meridiaanuitgevers.com