2018 wordt een bijzonder jaar voor AMUZ. In de zomer blaast Laus Polyphoniae, het festival gewijd aan de muziek van de middeleeuwen en de renaissance, 25 kaarsjes uit. In het najaar van 2018 richt AMUZ zijn pijlen op de barokmuziek in het kader van Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert. AMUZ krijgt bovendien een nieuw kleedje. Vierhonderd jaar na de inhuldiging van de Sint-Augustinuskerk maakt Jan Fabre een kunstinstallatie die een verrassend accent toevoegt aan het historische patrimonium.

In een levendige stadsbuurt in het centrum van Antwerpen ligt AMUZ: een unieke concertzaal ondergebracht in de voormalige Sint-Augustinuskerk. Het gebouw combineert een indrukwekkend 17de-eeuwse barokke kader met een prachtige hedendaagse architectuur. De huidige concertzaal van AMUZ was ooit de kloosterkerk van de paters augustijnen. Ze werd tussen 1615 en 1618 opgetrokken onder leiding van Wenzel Coebergher, hofarchitect van de aartshertogen Albrecht en Isabella. Ontdek in dit boek het hart van AMUZ, dat verleden en heden op harmonieuze wijze verenigt.

Vijf specialisten Ben Van Beneden, Joris Scheers, Bart Demuyt, Elise Simoens en Paul Huvenne nemen u mee naar de barok van vroeger en vandaag: van de altaarstukken van Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck en Jacob Jordaens naar de nieuwe altaarstukken van Jan Fabre. Herbeleef 25 jaar muziek in deze barokke parel en verdiep u in de herbestemming van historisch erfgoed in Antwerpen, Vlaanderen en de wereld. De paginagrote foto’s van Koen Van Damme zetten de pracht en praal van dit monument treffend in de verf.

Met een voorwoord door Caroline Bastiaens, Philip Heylen en Sven Gatz.

Bart Demuyt is directeur en artistiek leider van AMUZ, een internationaal muziekcentrum waar culturele, educatieve en wetenschappelijke activiteiten plaatsvinden.

Hardcover; 272 pagina’s.

Auteur: Bart Demuyt
Titel: Een barokke parel als hedendaagse concertzaal
Uitgeverij: Davidsfonds
ISBN: 978 90 5908 941 9
Thema: kunstgeschiedenis; cultuur
Prijs: € 39,99