Donald Simons, bartender bij Black Smoke in Antwerpen, heeft de tweede editie van de Ti’Punch Cup (Rhum Clément) op zijn naam geschreven. Hij haalde het in zomerbar BAR4 in Mortsel (Antwerpen) in een zinderende finale van tien andere top-bartenders uit België en mag ons land in maart 2018 vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Martinique (Franse Antillen). Simons won met zijn creatie ‘Le Ti’Punch à l’Ancienne’. Plaatsen 2 en 3 waren respectievelijk voor Thomas Timmermans (Belroy’s Bijou – Antwerpen) en Patrick Vercambre (Clouds of Fashion – Knokke). Een beetje Antwerpen boven dus op het Belgische kampioenschap.

De deelnemers werden beoordeeld op smaak en balans van hun Ti’Punch-geïnspireerde cocktail, originaliteit, social media-activiteit, presentatie enz. En daarbij won Donald Simons van Black Smoke (Antwerpen) het van zijn concurrenten. ‘Le Ti’Punch à l’Ancienne’? Een cocktail op basis van Clément VSOP, limoen, suikersiroop, Falernum, beetje munt, zeste van limoen en gerookte cinnamon. De jury sprak over een zeer veelzijdige cocktail met diepgaand respect voor de rijke traditie van de Ti’Punch. In de Wereld Finale neemt de kersverse Belgische kampioen het in 2018 op tegen de beste bartenders uit veertien landen: China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Vietnam, Nederland, Spanje, Martinique, Zwitserland, Het Verenigd Koninkrijk, USA en de Caraïben. De competitie loopt van 12 tot 16 maart.

Foto’s: Holy2